Kredsformand Lene Jensen har været med til at skabe akutjob til ledige lærere i Glostrup. Hun opfordrer andre kredse og kommuner til at gøre det samme.

Glostrup Skole skaber akutjob til ledige lærere

Glostrup Skole vil erstatte studerende, der i dag bliver brugt som tilkaldevikarer, med mindst tre faste vikarjob. De skal gå til ledige lærere, der er ved at falde ud af dagpengesystemet.

Publiceret Senest opdateret

FAKTA OM AKUTJOB


Regeringens mål er, at der skal oprettes 12.500 akutjob, somfortrinsvist skal gives til de langtidsledige, der er i fare for atmiste deres dagpenge.
Arbejdsgiveren får en kontant præmie på 12.500 kroner, hvisansættelsen har en varighed på minimum et halvt år.
Varer ansættelsen mere end et år, belønnes arbejdsgiveren med25.000 kroner.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi synes, vi har en forpligtelse til at sikre, at de lærere, der ikke har job, ikke ryger ud af arbejdsmarkedet", siger skoleleder på Glostrup Skole Kirsten Balle.

550 lærere er i fare for at miste dagpengene

Hun siger, at der er to hovedgrunde til, at skolen vælger at ansætte faste vikarer på skolen som en del af regeringens akutjob-ordning. 

"Dels får vi brug for de lærere fremadrettet, da der er mange lærere, der snart går på pension. Men vi har også en lang række faglige mål på skolen, og derfor må vi også sikre, at vi har kvalificerede lærere", siger Kirsten Balle.

Glostrup Lærerforening præsenterede ideen

I Glostrup Kommune er der kun én skole med flere matrikler. Derfor så Glostrup Lærerforening efter et møde med Lærernes A-kasse muligheden for, at der blev oprettet faste vikarstillinger på kommunens skole, der har omkring 200 lærere ansat.

"Vi spurgte skolen, og ledelsen var med på ideen lige med det samme", siger kredsformand Lene Jensen.

Lige nu er der ikke nogle ledige lærere i Glostrup, der er på vej til at falde ud af dagpengesystemet, og derfor kan være en del af regeringens akutjob-ordning.

"Men vi har rettet henvendelse til nabokommunerne - så det er muligt for lærere fra hele hovedstadsområdet at søge jobbene. ", siger Lene Jensen.

Vikar på fem undervisningssteder

Skoleleder Kirsten Balle blev uddannet lærer i 1983, og hendes første job var som fast vikar. Hun mener, at det er tid til at skabe faste vikarstillinger igen.

"Vi har forpligtet os til at tage tre lærere, men hvis vi kan få fire kvalificerede lærere, ansætter vi fire", siger Kirsten Balle og opfordrer også andre skoler til at gøre det samme.  De faste vikarer på Glostrup Skole bliver tilknyttet én adresse, men skal være indstillet på at arbejde på alle skolens fem undervisningssteder.

Stillingerne er på minimum 32 timer, men kan også være 37 timer og vil bestå af cirka 21 lektioner. Skolen søger mest vikarer, der har linjefag i matematik og naturfag, men opfordrer alle læreruddannede til at søge. 

Se hvor mange lærerstillinger din kommune har nedlagt

Læs mere

Glostrup Skoles jobopslag