Rygklapper på lærerværelset

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En gang imellem er det nemmere at blive enige om, at alt er noget skidt, end at noget går godt. Det problem løste man på Struer Østre Skole, da en af lærerne installerede en selvbetjeningsrygklapper på lærerværelset. Ved at stille sig det rigtige sted og rykke i en snor kom der en hånd ned og gav et klap.

»Den har vi haft megen morskab af. Men på sin vis var det en falliterklæring, at vi var så dårlige til at give hinanden positiv feedback, at der skulle den slags til. I dag har vi nogle meget kvalificerede samtaler om oplevelser i undervisningen, og de diskussioner, vi tager, er helt uundværlige for mig«, siger Hanne Rasmussen.

Det gør mig glad:

»Det er en rigtig hjertevarmer, når en forælder sender en mail, hvor der bare står: 'Tak, fordi I lærere i min datters klasse er, som I er. Bare der var flere af jeres slags'«.

»Jeg købte ind i et supermarked, hvor en af mine tidligere elever arbejder. Han kom hen og sagde: 'Du kan være stolt af mig, Hanne. Jeg bruger engelsk hver eneste dag'. Ja, jeg kan være stolt af ham, men jeg tror også, han var stolt af mig«.

»Da en af timerne sluttede, kom en elev hen og sagde: 'Tak for i dag, Hanne. Det har været en god time'. Den slags sker heldigvis jævnligt, og hver gang går jeg glad gennem skolens gange«.