God skole frem for diamanter

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 5. oktober er Lærerens Dag. Danmarks Lærerforening, Lærerstuderendes Landskreds og Ibis samler ind til skoleprojekter i Sierra Leone i Afrika. Kampagneleder Annelie Abildgaard håber, at rigtig mange vil støtte.

Hvad skal pengene bruges til?

»I Sierra Leone er der endelig blevet fred efter en lang borgerkrig. Masser af børn har ikke gået i skole under krigen, og det er dem, vi nu forsøger at samle op ved at lave intensive programmer, hvor børnene får seks års skolegang på tre år, så de kan få en uddannelse. Og selv nu hvor der er fred, er landet så fattigt, at mange fristes til at arbejde i diamantminerne. Man skal have stærke argumenter for at få børnene i skole i stedet, og en god skole er det bedste argument«.

Hvordan vil pengene hjælpe lærerne?

»Lærerne står med næsten ingenting i klasserne. Med pengene kan vi give dem lærertræning, så de er bedre rustet til arbejdet. Det giver bedre resultater hos eleverne, men det giver også lærerne selv en bedre selvopfattelse og en større arbejdsglæde. Det kommer mange til gavn mange år fremover«.

Hvor meget forventer I at få ind?

»Vi håber på at få over 100.000 kroner, men man kan aldrig vide. Alle skoler har fået plakater og æblefoldere, og det er nemt for eksempel at give 100 kroner ved at sms'e 'lærer' til 1220. Men man kan også slå sig sammen og give en hel læreruddannelse for 3.500 kroner. Så vi håber det bedste«.

pai@dlf.org

Læs mere på www.laererdag.dk