Æble-nål støtter Ghana

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerens Dag den 5. oktober støtter i år Ghana. Æble-nåle til 20 kroner stykket kan hjælpe ghanesiske lærere og elever til bedre uddannelse, og en skolepult for to elever fås for 150 kroner. »Dine penge rækker langt«, som kampagnen siger. Det er DLF, Lærerstuderendes Landskreds (LL) og ulandsorganisationen Ibis, der står bag Lærerens Dag.

Tore Asmussen, international konsulent i DLF, fortæller, at Ghana er valgt, fordi DLF i forvejen støtter landet med uddannelse af lærere og skolebygninger.

Hvordan vil pengene hjælpe lærerne?

»Det vil give bedre fysiske forhold på skolerne og gøre undervisningen nemmere. Skolen bliver attraktiv for børnene. De områder, vi støtter, er de yderste landområder, der er ufrugtbare, og her går i gennemsnit kun 65 procent af børnene i skole. For pigernes vedkommende er der kun tale om 40 procent. Målet er at få 4.000 flere børn i skole i områderne Gushegu og Karaga«.

Hvordan kan man støtte?

»Man kan købe æble-nåle eller sende en sms til 1220. Hvis man skriver 'lærer', sender man 100 kroner til kampagnen. Skriver man 'redskaber', sender man 150 kroner til skoleinventar, og skriver man 'bøger', sender man også 150 kroner. Desuden kan man sende større beløb via giro. Man kan læse mere om kampagnen på www.laererdag.dk«

Hvor mange penge håber I at få samlet ind?

»Tidligere kampagner har giver omkring 100.000 kroner, så vi håber på mere denne gang«.

hl@dlf.org