Brug din personlighedstype i jobsøgningen

I en ny app fra Lærernes a-kasse kan du blive klogere på dig selv og din personlighedstype – og få gode råd til, hvordan du kan bruge det i jobsøgningen.

Publiceret

Hent appen

Lærernes a-kasses app kan hentes gratis i App Store og på GooglePlay. Søg på »Din Vej+« for at hente den.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er du mest spontan, konkurrencebetonet eller imødekommende? Og hvilke af ordene ivrig, harmonisøgende, risikovillig eller pålidelig passer bedst på dig?

Lærernes a-kasse har udviklet en app, Din Vej+, som er rettet til jobsøgende eller personer, som har brug for et skub fremad i karrieren.

Gennem 24 spørgsmål, hvor du skal vælge imellem en række ord, kan du finde ud af, hvilken personlighedstype du er. Det kan du bruge til at blive klogere på, hvad der motiverer dig, hvilken type arbejdsplads du trives bedst på, og hvilke udviklingspotentialer du har.

Dominans eller stabilitet?

Spørgsmålene i appens personanalyse tager udgangspunkt i Disc-modellen - en person­analyse, som bygger på Marstons teorier om menneskers adfærd i organisationer. I analysen bliver din adfærd målt på fire parametre: dominans, indflydelse, stabilitet og tilpasningsdygtighed.

Analysen giver et indblik i, hvordan man reagerer i specifikke situationer eller miljøer. For eksempel ser personer med en D-profil (dominans) sig selv som stærke individer - og udfordringer som noget, der bare skal overvindes. Personer med en I-profil (indflydelse) er gode til at overtale andre og vil gerne have indflydelse, mens C-profiler (tilpasningsdygtighed) omhyggeligt analyserer og arbejder disciplineret.

Og personer med en S-profil (stabilitet) er gode til at samarbejde, men kan være tilbøjelige til at være imod forandringer - medmindre de sker på en overskuelig måde.

Bliv klogere på dig selv

Når du har svaret på spørgsmålene, kan du fordybe dig i en tekst om din personlighedstype. Herefter hjælper appen dig til at bruge analysens resultater aktivt som et karriereboost ved at stille en ny række spørgsmål, som passer til din profil. Det kan være spørgsmål om dine faglige og personlige styrker og svagheder eller dine mål og din motivation. Alle dine input bliver samlet til en karriereprofil, som bliver gemt i appen.

Appen giver dig også gode råd til, hvad du kan lægge vægt på i konkrete situationer som til jobsamtalen eller i teamsamarbejdet, ud fra lige netop din personlighedstype. Samtidig kan du bruge spørgsmålene til at blive skarp på, hvad du skal gå efter i fremtidige jobmuligheder.

Masser af jobtips

I appen får du også en lang række jobtips. Du kan blandt meget andet læse, hvordan du bedst forbereder dig, når du vil søge et job, hvordan dit cv kommer til at fange ansættelsesudvalgets opmærksomhed, hvordan du skriver en god ansøgning, og hvordan du kan bruge LinkedIn i din jobsøgning.

Powered by Labrador CMS