Jeannette Overgaard Tejlm Madsen og eleverne har indrettet fysik/kemi-lokalet. Einstein og Ørsted hænger på væggen, på døren ind til faglokalet er et citat fra Pippi Langstrømpe: »Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt«. Ned fra loftet hænger gamle telefoner og en skrivemaskine. I vinduet fungerer en udstoppet bluse som en reminder om, hvorfor det er vigtigt at have kittel på i fysik/kemi-lokalet. For klor affarver, og svovlsyre ætser ...

Fysiklærer vinder stor pris

Publiceret

Folkeskolen.dk/naturfag

Det faglige netværk om naturfag er foralle, der underviser eller interesserer sig for fagene. I netværketfår du ny faglig viden og inspiration til din undervisning inatur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. Du kan også deledine erfaringer og holdninger med de 7.437 andre, der allerede ertilmeldt netværket.
Eleverne er i gang med at forberede sig til en prøveeksamen i forbindelse med den naturfaglige fællesprøve. De prøver flere gange, inden de skal til den rigtige fællesprøve. To elever udvikler en vandmølle til et projekt om vandkraft. Vandmøllen afprøves i håndvasken. Eleverne prøver at arbejde sammen i mange forskellige grupper i timerne, fordi man skal kunne samarbejde med alle på arbejdsmarkedet, så det kan man lige så godt øve sig i allerede i skolen, forklarer deres lærer.
Jeannette Overgaard Tejlm Madsen lærer eleverne huskeremser, tager dem i hænderne og danser lidt, når de skal huske, at der er tale om en dobbeltbinding. Det er meget fagligt og underholdende at deltage i Jeannette Overgaard Tejlm Madsens timer, har eleverne skrevet i den indstilling, de har sendt angående H.C. Ørsted-medaljen. Jeannette Overgaard Tejlm Madsen har linjefag i fysik/kemi, biologi, geografi og matematik.


Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For første gang nogensinde får en grundskolelærer en H.C. Ørsted-medalje. Jeannette Overgaard Tejlm Madsen fra Asgård Skole i Køge blev indstillet af sine elever, fordi hun underviser varieret og engageret. Hun kan udfordre

både den faglige top og bund, fortæller eleverne. Medaljen og en check på 50.000 kroner får Jeannette Overgaard Tejlm Madsen overrakt ­ 6. maj på H.C. Ørsted Institutet i København. Pengene vil hun bruge på en udflugt med eleverne ud i noget naturfagligt.