Erik Brink Nielsen, lærer og tillidsrepræsentant, Skolecenter Jetsmark, Jammerbugt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan er stemningen på skolen?

»Mange kan huske 2013. Det er præget af, at de følte sig kørt over, fordi vi stod alene. Det sker ikke i denne omgang. Dengang stod vi alene ved vejene. Nu vil mine kolleger gerne lave færre, men større aktiviteter og rigtig gerne sammen med andre faggrupper. Selv om man helst ikke vil lockoutes, så er man kampberedt. Man er ikke tilfreds med lovindgrebet«.

»Mange af mine unge kolleger har lagt deres cv ud på nettet. Det er knaldhamrende dygtige kolleger, som brænder for skolen. Det er synd, hvis vi skal miste dem. Men kommer der et ensidigt lovindgreb, så er det det, som vil ske. De vil forsvinde, og flere vil følge trop«.

»Jeg synes, vi skal have aftalte rammer, der gælder alle. I dag er forholdene afhængige af, hvilken kommune man er i. Vi har fuld tilstedeværelse. Jeg mener, at et lærerjob skal være et lærerjob, uanset hvor man er«.

Hvad betyder solidariteten?

»Det er helt fantastisk. Jeg ville ønske, mine kolleger kunne være her og mærke, at vi er så mange, der står sammen om den samme sag. Det er en manifestation«.

Powered by Labrador CMS