Thorkild Thejsen fylder 70

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man ser Thorkild Thejsen stå på talerstolen ved en prisoverrækkelse og holde et af sine engagerede indlæg om, hvordan lærerne skal udvikle professionen, og hvis man samtidig ser en af hans detaljerede drejebøger for, hvordan samme prisoverrækkelse skal foregå, er det meget svært at tro på, at den tidligere chefredaktør på Folkeskolen fylder 70 år den 19. november.

I det forgangne år har han da også både skrevet en bog om DLF og folkeskolen fra 1960'erne til i dag og interviewet en stribe lærere til ministeriets 200-års hjemmeside. Han påstår, at han også har sagt nej til en række projekter, fordi han nu skal til at geare lidt ned. Hvis det er sandt, er det også ved at være på tide, al den stund at det snart er fem år siden, Thorkild Thejsen gik på pension efter 22 år som chefredaktør.

Thorkild Thejsen er en god og engageret ven, som altid tager sig tid til at lytte og komme med de gode ideer, der udspringer af et langt og godt anvendt liv og arbejdsliv. Pensioneringen kommer nok aldrig til at slå helt igennem. På redaktionen har han efterladt et skilt med teksten: »Jeg har ikke lavet min sidste ulykke endnu«. Man må håbe, at Thorkild fortsat vil kaste sig ud i nye projekter. Det er aldrig kedeligt.