Lærer Mette Bache hyldes på 'Lærerens Dag'. Se video på laererdag.dk.

Det er ’Lærerens Dag’ i morgen

5. oktober er FN's internationale lærerdag. Dagen, hvor hele verden fejrer læreren og den vigtige opgave, læreren løfter hver dag. I år vil flere danske skoler også markere dagen. Er det faldet dig ind at anerkende en kollegas indsats i morgen?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Lærerens betydning for den enkelte elev er uvurderlig, og læreres arbejde har en samfundsmæssig værdi, som ikke kan værdsættes nok", lyder argumentationen fra ulandsorganisationen Ibis, der i samarbejde med Danmarks Lærerforening står bag 'Lærerens Dag' i Danmark.

Fra Burkina Fasso til Vietnam

Dagen har været fejret uden for Danmark siden 1994, hvor FN's organisation for uddannelse Unesco fastsatte datoen og i år hyldes læreren i mere end 100 lande dagen. I det fælles fotoarkiv på nettet, tikker billeder fra festforberedelserne i Saudi-Arabien, på Filippinerne og i Peru allerede nu ind.

Fejringerne foregår forskelligt verden over. I Burkina Fasso arrangerer National Union of African Teachers en fodboldturnering mellem lærere og journalister, mens elever i Vietnam giver deres lærere små gaver, kager eller blomster. Nogle skriver endda et digt for at udtrykke deres taknemmelighed.

Herhjemme ønsker Danmarks Lærerforening og Ibis med 'Lærerens Dag' at give den fortjente anerkendelse til det lærerarbejde, der herhjemme er med til at forme fremtidens borgere og i udviklingslandene spiller en betydningsfuld rolle i bekæmpelsen af fattigdom.

Overskuddet fra Lærerens Dag 2011 går til at opkvalificere lærere i Bolivia, så de lærer metoder til tosproget og interkulturel undervisning. Det er der brug for, for i det sydamerikanske land tales 37 sprog, men der undervises kun på et.

Fortæl os, hvad du gør på lærerens dag

Hvis du som lærer oplever, at elever eller forældre eller andre gør noget særligt for jer i morgen, så send os et billede og en tekst, så fortæller vi om det her på folkskolen.dk.

Eller hvis du har planer om at gøre noget for en lærer, du kender. Send tekst og foto til lif@dlf.org eller ring til journalist Lise Frank på 33696424 og fortæl din historie.

Læs mere

Læsmere om 'Lærerens Dag'

Se billeder fra 'Lærerens Dag' rundt om iverden

'Synes om' Lærerens Dag på Facebook