Mindeord: Reinhard Werner

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Reinhard Werner, tidligere formand for Kalundborg Lærerkreds, er død tirsdag den 16. marts i en alder af 76 år. Reinhard døde i sit hjem i Sverige uden forudgående sygdom.

Reinhard var fra sidste halvdel af 1970'erne og til sin pensionering i 2006 formand for Kalundborg Lærerkreds og sad i en kortere periode også som hovedstyrelsesmedlem i Danmarks Lærerforening.

Da Reinhard overtog formandsposten, kunne lærerkredsens sagsakter ligge i en skotøjsæske, som Reinhard selv spøgefuldt formulerede det, men efter få år måtte man se sig om efter kontorfaciliteter. Ved Reinhards pensionering havde Kalundborg Lærerkreds opbygget et velfungerende kredskontor, og mange medlemmer har gennem årene fået hjælp og støtte her.

Reinhard var ikke bange for at være i opposition, og han havde sine egne meninger om tingene, som han stod temmelig fast på. Sammen med nogle få andre kredsformænd fra forskellige dele af landet deltog han i et debatforum kaldet søndagsskolen, som havde til formål at påvirke ledelsen i Danmarks Lærerforening.

Reinhard arbejdede alle årene for lærernes løn- og arbejdsvilkår samt lærerfagets anseelse, og det krævede meget tid og energi at forhandle med de fem kommuner og Vestsjællands Amt, som kredsen havde forhandlingsretten med. Reinhard var stædig og fastholdende i sine forhandlinger til gavn for medlemmerne, men er også altid blevet opfattet som ordentlig og reel af sine modparter.

Æret være Reinhard Werners minde.

Powered by Labrador CMS