Debat

Respekten for lærernes arbejdsforhold halter og presset på lærernes arbejdstid vidner herom.

Det er parternes fælles opgave at sikre lærernes rammer for at levere god undervisning til gavn for eleverne. Det gøres bl.a. ved at vise respekt for lærernes arbejdsforhold.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En ny regering har givet nyt håb for Danmarks Lærerforenings muligheder for at få indflydelse på folkeskolens udvikling, elevernes undervisningsmiljø og læreres arbejdsmiljø. I hvert tilfælde er det den melding vi har fået.

Men i kommunerne ses en anden hverdag. Her handler det om økonomi. Det betyder, at lærerne er under et evindeligt pres for, at der skal undervises mere for den samme løn. Sangen er kendt over hele landet.

Der hvor jeg kommer fra underviser lærerne 25 timer om ugen, medmindre kommunen har besluttet, at de skal løse andre opgaver i stedet. Jeg kan garantere for, at det rigeligt er et fuldtidsjob, som kræver at lærerne til stadighed skal prioritere i de opgaver, der naturligt knytter sig til undervisningen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Respekten for lærerarbejdet halter, og presset på lærernes arbejdstid vidner herom. Det må være et ufravigeligt krav, at opgaverne og den tildelte tid skal være i balance.

Det er parternes fælles opgave at sikre lærernes rammer for at levere god undervisning til gavn for eleverne. Det gøres bl.a. ved at vise respekt for lærernes arbejdsforhold.

Som kandidat til hovedstyrelsen kan du se mit valgoplæg her på folkeskolen.dk eller find mig facebook.