Debat

Ane er en græsrod

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ane Søegaard stiller op som kandidat til hovedstyrelsen i DLF.

Jeg har med glæde fulgt Ane i de knap fire år, hun har været formand for Frederiksberg Kommunelærerforening.

Hun er en græsrod, fordi hun i hele sit fagpolitiske arbejde udtrykker synspunktet om, at »indflydelse er ikke noget, man bare får - det er noget, man må tage eller tilkæmpe sig«. Og det kan man bedst, hvis man har nogle aktive, engagerede medlemmer bag sig, nogle stærke krav og gode løsningsforslag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Og det har hun. Se hendes hjemmeside www.anesoegaard.dk

Lærerarbejdet er et spændende arbejde, og lærerne er optagede af at udvikle undervisningen med og for eleverne - men lærerarbejdet er også et lønarbejde, og DLF er en fagforening. Derfor siger hun højlydt fra over for arbejdsgivernes ideer om nye former for lokalløn og andet individuelt lønfnidder, og hun fastholder det langsigtede mål om en fælles central arbejdstidsaftale, så vi ikke kan spilles ud mod hinanden.

Hvorfor er det lige, at der skal være så stor forskel på lærernes arbejdsforhold i de 98 kommuner, når folkeskoleloven kræver, at alle eleverne skal leve op til præcis de samme Fælles Mål?

Med Ane i hovedstyrelsen vil der blive stillet mange gode spørgsmål.

Min erfaring er, at det i det hele taget er en gevinst for en organisation at få friske kræfter, som med kritiske spørgsmål og konstruktive forslag fastholder perspektivet fra »gulvet«.

Det er jeg sikker på, Ane er »mand« for.