"Det er ikke alle børn på specialområdet, der er udsatte. Man kan sagtens gå på en specialskole og så have en resursestærke familie", siger Jacob Mark om årsagen til, at han vil give forældre lov til at holde deres barn hjemme.

SF: Giv forældre lov til at holde børn hjemme fra specialskolen

SF foreslår nu at mindske smitterisikoen for børn og voksne ved at give forældre lov til at holde deres børn hjemme fra specialskoler og specialklasser, hvis de ønsker det.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Modsat eleverne i de almindelige folkeskoleklasser skal elever på specialskoler og i specialklasser stadig møde fysisk op på skolen til helt almindelig undervisning i denne tid.

Det udsætter elever, forældre og lærere på specialområdet for unødvendig smittefare, lyder det fra SF's undervisningsordfører Jacob Mark.

"Vi ser gerne, at man specialområdet går over til nødundervisning på skolen. På den måde ville man stadig kunne holde åbent af hensyn til børnene, men det vil skabe mere fleksibilitet for skolerne. Men jeg tvivler på, at regeringen støtter det forslag. Derfor går vi i dag til undervisningsministeren med en anbefaling om som minimum at fjerne fraværsreglerne på specialområdet", siger han til folkeskolen.dk/specialpædagogik

Lærer har sendt åbent brev

Speciallærer Janne Riise Hansen efterlyste tidligere på ugen i et åbent brev til Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at specialområdet skal have lov til at levere nødundervisning for et nedbringe smittefaren. Et ønske, der fik opbakning fra Danmarks Lærerforening.

Men hvis ikke ministeren vil give specialområdet lov til at overgå til bekendtgørelsen for nødundervisning, skal forældrene kunne holde deres børn hjemme, mener Jacob Mark.

"Jeg er enig i regeringens argument om, at udsatte børn skal have en skolegang i denne tid. Men det er ikke alle børn på specialområdet, der er udsatte. Man kan sagtens gå på en specialskole og så have en resursestærke familie", siger han og fortsætter:

"Derfor mener vi, at hvis der er forældre, der vurderer, at det er bedst at holde deres barn hjemme, fordi de godt selv kan varetage undervisning i en periode, så skal de have lov til det. Det vil være en måde at mindske smittespredningen og passe på vores personale".

Mener I, at eleverne så skal fjernundervises af skolen, hvis forældrene holder dem hjemme?

"Hvis forældrene vælger at holde deres barn hjemme i en periode, så er det forældrene selv, der har ansvaret for undervisningen, og så er det ikke længere skolen. For skolen holder åbent", lyder det fra Jacob Mark.

Powered by Labrador CMS