Folkeskolen er ikke et fysiklokale, hvor man kan lave epidemiforsøg med skolens elever og ansatte, lyder det fra Gordon Ørskov Madsen.
Folkeskolen er ikke et fysiklokale, hvor man kan lave epidemiforsøg med skolens elever og ansatte, lyder det fra Gordon Ørskov Madsen.

Opråb: Lærerne kan miste deres plads i vaccinekøen

Hvis regeringen får flertal til ændre vaccinestrategien, vil lærerne - i hvert fald dem under 50 - blive skubbet bagud. Det får Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen til at reagere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg mener, det er helt urimeligt, at man beder lærerne om at møde fysisk på arbejde igen, samtidig med at man giver dem endnu længere udsigter til at blive vaccineret", siger formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen i en pressemeddelelse.

"Det kan ikke passe. Lærere varetager et samfundskritisk arbejde. Vi har hele vejen igennem pandemien samarbejdet med myndighederne og fulgt anbefalingerne, og vores medlemmer har gjort alt, hvad de kunne, for eleverne - uden at kræve særbehandling. Denne tilsidesættelse af lærernes plads i køen er ikke i orden".

Indtil nu har lærerne m.fl. ligget i den vaccinekøens gruppe 11, der skulle vaccineres før den sidste, store gruppe af danskere. Hvis politikerne vedtager Sundhedsstyrelsens forslag om at ophæve rækkefølgen, vil lærerne komme til at vente endnu længere.

Skolelederforeningen og Danmarks Lærerforening appellerer til, at forligspartierne bag en ny vaccinationsaftale fortsat prioriterer faggrupper i "samfundskritiske funktioner" - herunder både lærere i folkeskolen og på specialskolerne. 

"Vi glæder os til at få både elever, lærere og andet personale tilbage i skolen, men det skal foregå på en ordentlig måde. Derfor er det en klar opfordring, at skolens personale beholder prioriteringen i vaccinekøen", siger skolelederformand Claus Hjortdal.

Powered by Labrador CMS