Der var opstand i 9. klasse, da de fandt ud af, at nye karakterkrav kunne sende mange på sommerskole. Desværre var skolelederen ikke på skolen i dag.

Vadehavsmyg sætter gang i hastevaccination af elever

8.-klasserne på Fjordlandsskolen i Frederikssund er indstillet på, at de klokken 14 i dag skal hastevaccineres imod den myggebårne vadehavsfeber, som er konstateret i Sønderjylland, hvor de skal på lejrskole. Sekretæren tager imod opkald fra bekymrede forældre.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fjordlandskolen har i dag en skoledag, der ikke var helt som normalt. Eleverne i 8. klasse blev til morgen orienteret om, at de skal hastevaccineres, fordi Statens Seruminstitut har opdaget en øget forekomst af Catus Wadden Mare Dicterium Brachycera (vadehavsmyggen) og anbefaler øget bevågenhed i tilfælde af skolerejser.

Skolen har informeret eleverne her til morgen og også udsendt en forklaring på hastevaccinationen til forældrene via forældreintra.

"Vores elever i 8. klasse er hoppet i med begge ben. Deres største bekymring er, at de skal vaccineres midt i idrætstimen. Der er også en pige, der har boet mange år i Sønderjylland, som siger, at hun aldrig har hørt om vadehavsmyggen. Flere forældre har også ringet", fortæller tillidsrepræsentant og lærer i overbygningen Henrik Jensen.

Karakterer afgør om elever i 9.klasse skal på sommerskole

Eleverne i 9. klasse er mere skeptiske over for den fællesbesked, som de modtog her til morgen, hvor de blev orienteret om, at Ministeriet for Børn, Undervisning og Bæredygtigt Tilsyn netop har udsendt en bekendtgørelse, der betyder, at hvis elever, der skal i gymnasiet, ikke har et gennemsnit på 8,5 i kristendom, biologi og skriftlig tysk/fransk, så skal de på ni dages sommerskole. De elever, som skal på en erhvervsuddannelse skal have et gennemsnit på 7,98 i skriftlig matematik, geografi og idræt, hvis de skal undgå sommerskolen.

Eleverne kan vælge mellem to sommerskoler; 

"Ministeriet har indgået aftale mellem Hanstholm Frie Autentiske Frihøjskole med fokus på Nordisk Mytologi og Danske Kristne Helgener. Eller Junghøjdals Alternative og Humanistiske Skole JAHS, som har tysk grammatik og Vestjysk Kunsthistorie som speciale", hedder det i skrivelsen fra ministeriet (se link til højre).  

Oprør fra eleverne

Reaktionen kom prompte, fortæller Henrik Jensen.

"De fik sedlerne i slutningen af timen og var rasende over, at man lige pludselig kunne ændre sådanne krav. De for op i samlet flok til vores skolesekretær. Men hun sagde, at de måtte snakke med lederen, men han er her ikke. Der blev råbt og skreget; '8,5 i kristendom, det kan vi da aldrig nogen sinde få'. Vi har skrevet, at det er alle partier undtagen Venstresocialisterne, der står bag, men det har de ikke luret. De tror, det er en aprilsnar - men vi holder fast i, at det er det ikke", siger Henrik Jensen, som blev nødt til at forlade klassen, da de fik beskeden i morges.

"Jeg måtte gå, for jeg kunne ikke holde masken. De var tossede - de er blevet vant til, at der sker noget som skolereform og ny struktur, som de ikke er herrer over", siger han.

Sundhedsplejersken står klar til at tage imod eleverne fra 8. klasse i idræt kl. 14, og her vil 9. klasse og forældrene også få at vide, at skolen i år har valgt en mere omfattende aprilsnar end vanligt.