Så fik lærerne i Esbjerg en arbejdstidsaftale

I dette skoleår har lærerne i Esbjerg Kommune ikke haft nogen lokal arbejdstidsaftale, men i dag er kommunen og den lokale lærerforening nået til enighed om en aftale, der bygger på den nye landsdækkende aftale, A20.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi ser den samlede aftale som et endeligt punktum for reguleringen af lærernes arbejdstid ved lov, og den giver den enkelte lærer større gennemskuelighed og retfærdighed. Det skaber et bedre arbejdsmiljø og dermed bedre undervisning. Vi tror på, at vi bedst laver skole sammen, og derfor er vi glade for at have oplevet en høj grad af tillid og dialog i et forløb, hvor vi har bøjet os ind mod hinanden. Aftalen sætter fokus på lærernes faglighed og dømmekraft, som bliver afgørende i den frie folkeskole", siger Maja Gundermann Østergaard, formand for Esbjerg Lærerforening, i en pressemeddelelse.

Esbjergs skolevæsen sættes sammen med Holbæk Kommunes fri af en række statslige bånd i en treårig forsøgsperiode fra næste skoleår. 

Ingen aftale i Esbjerg: "Mange ærgrer sig" 

"Med lokalaftalen er et vigtigt fundament på plads, og der er lagt en bund af tillid og fælles forståelse, som skoleledere, lærere og børnehaveklasseledere kan bygge videre på i praksis. Nu sætter vi kursen ind i skolernes nye frihed, og her er der netop brug for overskud og energi, så alle gode kræfter bliver kanaliseret ind i spændende tanker, gode ideer, konstruktive samarbejder og nye initiativer. Det arbejde bakker lokalaftalen op om", siger formand for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen.

Opdateret 8/2:  Lokalaftalen afsætter en pulje til forberedelse - fælles og individuel - på 50 procent af forbedelsestiden. Aftalen beskriver også, hvornår på dagen arbejdstiden primært skal ligge, og den er et redskab til at sikre en jævn fordeling af opgaverne hen over skoleåret. Se aftalen: