Carolina Magdalene Maier fik kun én periode i Folketinget.

Overblik: De fleste skolepolitikere beholder pladsen i Folketinget

Valgresultatet tikker ind, og dommen er fældet over flere af landets skolepolitikere. Det blev et farvel til Alternativets skoleordfører, et goddag til Nye Borgerliges Mette Thiesen og et genvalg til resten af partiernes undervisningsordførere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stemmerne er talt op, og politikernes skæbne er for de flestes vedkommende afgjort. Her får du overblikket over, hvilke skolepolitikere der forventes at være inde og ude af varmen på Christiansborg efter valget i går. 

Alternativet: Skoleordfører-exit 

Partileder Uffe Elbæk kommer ind i København, hvor partiet kun får ét mandat. Det betyder et farvel til gruppeformand og undervisningsordfører Carolina Magdalene Maier. Dermed blev det kun til en valgperiode til undervisningsordførenen, der ønskede, at kommunerne skulle have mindre magt over folkeskolen, og at der skulle tilføres flere penge til at sikre mindre klasser og mere forberedelse.

"Mit største ønske for folkeskolen er, at den igen bliver professionsbaseret, så det er professionen og ikke landspolitikere og kommunalpolitikere, der bestemmer", sagde hun til folkeskolen.dk, da hun blev spurgt om, hvad hun gerne vil ændre i folkeskolen, hvis hun fik indflydelse efter valget. 

Alternativet: Lad lærere og ledere bestemme over folkeskolerne 

Enhedslisten

Enhedslistens undervisningsordfører siden 2015 Jakob Sølvhøj har igen sikret sig en plads i kommende valgperiode, han stillede op i Vestjyllands Storkreds. 

SF

SF's undervisningsordfører Jacob Mark er også valgt ind i Folketinget, han stillede op i Sjællands Storkreds. 

Socialdemokratiet

Annette Lind fra Socialdemokratiet er genvalgt til Folketinget i Vestjyllands Storkreds.

Det Radikale Venstre

De Radikales skoleordfører Marianne Jelved vælges igen til Folketinget - i Nordjyllands Storkreds.

Venstre

Undervisningsordfører Anni Matthiesen (V) blev igen valgt til Folketinget, hun stillede op i Sydjyllands Storkreds.  

Konservative

Undervisningsordfører Brigitte Klintskov Jerkel fra Det Konservative Folkeparti blev genvalgt i Sjællands Storkreds.

Liberal Alliance

Liberal Alliances undervisningsordfører Henrik Dahl genvinder også sin plads i Folketinget, han stillede op i Sydjyllands Storkreds.

Dansk Folkeparti

Skoleordfører i Dansk Folkeparti Alex Ahrendtsen blev genvalgt til Folketinget, han stillede op i Fyns Storkreds.

Nye Borgerlige

Mette Thiesen er folkeskolelærer og byrådsmedlem i Hillerød Kommune og kommer nu for første gang til Folketinget. Hun er valgt i Nordsjællands Storkreds.

Klaus Riskær Pedersen

Anette Prang, der stillede op som skoleordfører for partiet Klaus Riskær Pedersen, blev ikke valgt til Folketinget, og partiet er efter valgnederlaget blevet opløst. 

Kristendemokraterne

Stig Grenov, der er formand for Kristendemokraterne, blev ikke valgt til Folketinget i denne omgang - partiet kom heller ikke denne gang i Folketinget.