Kæmper om ledig plads: Halvdelen af lærerne i Vejle og Albertslund har stemt

Kun hver sjette DLF'er har stemt ved det ekstraordinære hovedstyrelsesvalg, som slutter i eftermiddag kl. 16. I enkelte dele af Danmark - særligt kandidaternes hjemegne - er valgdeltagelsen dog væsentligt højere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er kæmpe forskel på medlemstallet i Lærerforeningens lokale kredse, så selvom deltagelsen i det aktuelle hovedstyrelsesvalg ikke er imponerende i de store byer, dominerer de alligevel, få timer før valget slutter. 

Med godt 1000 afgivne stemmer er der i skrivende stund afgivet flest stemmer fra medlemmer af Københavns Lærerforening, hvor den ene af kandidaterne, Janne Riise Hansen, sidder i kredsstyrelsen. Men under en fjerdedel af københavnerne har stemt. I Vejle, hvor kandidat Lars Holmboe er kredsstyrelsesmedlem, og i Albertslund, hvor Pia Henriksen er aktiv, har omkring halvdelen af lærerne stemt. Og Varde, hvor kandidat Pia Jessen er medlem af kredsstyrelsen, er også godt med, med en valgdeltagelse på over en tredjedel.

Men lærere og børnehaveklasseledere fra hele landet kan deltage i valget - læs evt. folkeskolen.dk's valginterview med kandidaterne, inden du sætter dit elektroniske kryds.

Sådan så valgdeltagelsen ud lidt efter kl. halv otte onsdag morgen. Valgstedet på dlf.org lukker kl. 16.

Top fem målt i antal stemmer

København1004
Vejle637
Aalborg390
Århus331
Kolding268

Top fem målt i stemmeprocent

Vejle56,98%
Albertslund49,36%
Sønderborg39,88%
Aabenraa36,38%
Varde34,27%
Powered by Labrador CMS