Snekaos igen-igen

Det aarhusianske skolevæsen har lært af de seneste ugers snekaos og håndterer nu vejret med et mere køligt overblik, lyder meldingen fra den lokale skolelederformand.

Nu sner det igen, men skolerne er bedre klædt på

Aarhusiansk skolelederformand roser kommune og ansatte oven på snestormsdrama. "Man har taget ved lære af situationen".

Publiceret Senest opdateret

”Vi er klart klædt bedre på, end vi var for lidt over en uge siden”. 

Sådan sagde formanden for Aarhus Skolelederforening, Jens Mathiasen, i en artikel, som Folkeskolen bragte mandag. 

Her kritiserede han blandt andet Aarhus Kommune for at været for sent ude med besked til skolerne om, at de skulle holde åbent, selvom politiet anbefalede alle borgere at blive hjemme.

I morges og i nat faldt sneen så igen over Østjylland, og selvom vejrsituationen ikke er lige så slem som i forrige uge,  kan skolelederformanden konstatere, at hans forudsigelse står ved magt. 

I går eftermiddag fik  skolerne i Aarhus et varsel fra kommunen om at endnu en omgang snestorm var på trapperne, men denne gang blev der ikke nævnt noget om løntræk.

"Det var jo også blevet nævnt sidste gang", siger skolelederen, der roser kommunen for, at give skolerne et handlerum med deres seneste udmelding.

"Man har helt klart taget ved lære af situationen", siger Jens Mathiasen.

Klar med nødberedskab efter en halv time

I forrige uge, kom det bag på flere skoleledere, at de faktisk var forpligtede til at holde skolerne åbne i nødsituationer, så falckreddere og sundhedspersonale kan få deres børn passet, fortalte Jens Mathiasen tidligere på ugen. 

Skolerne var ikke forberedt på, at de skulle arrangere et nødbredskab, men det var de nu, fortæller han.

Han er selv leder for skolerne i Elev og Hårup nord for Aarhus, og her blev truslen om snekaos også håndteret med stor ro, fortæller han.

Omtrent en halv time efter, at der var blevet sendt besked ud til de ansatte, havde de lærere, der bor tættes på meldt sig som nødberedskab, fortæller Jens Mathiasen. 

"Det gik helt uproblematisk, og det skal de ansatte have stor ros for", siger han.