Citat

Aarhus vil med i frihedsforsøget

Publiceret
'Forsøget skal ikke ende med 45 privatskoler i Aarhus, men i stedet bruge mulighederne til at slippe for bøvl, binding af ressourcer og tidsspilde', siger Thomas Medom
"Forsøget skal ikke ende med 45 privatskoler i Aarhus, men i stedet bruge mulighederne til at slippe for bøvl, binding af ressourcer og tidsspilde", siger Thomas Medom

Selvom der ikke er landet en aftale om, hvor mange kommuner der kan få lov til at sætte deres folkeskoler fri, og hvilken frihedsgrader der vil blive tale om, melder landets Aarhus Kommune nu ud, at man håber at få lov til at sætte sine skoler fri.

Det skriver kommunen i en fælles pressemeddelelse med Århus Lærerforening.

"Hvis ansøgningen på skoleområdet bliver imødekommet, vil det give skolerne mulighed for bestemme over sine egne ressourcer. Der er stadigvæk relativ stram binding på, hvor mange timer der skal leveres i de enkelte fag", siger børn og ungerådmand Thomas Medom.

"Vi skal have et meget tæt samarbejde mellem lærere, ledere, elever, forældre og politikere omkring, hvordan vi klogest muligt bruger de øgede frihedsgrader i Aarhus. Forsøget skal ikke ende med 45 privatskoler i Aarhus, men i stedet bruge mulighederne til at slippe for bøvl, binding af ressourcer og tidsspilde", lyder det videre fra rådmanden.

Ansøgningen glæder den lokale lærerformand Dorthe Ryom Fisker

"Siden 2018 har vi opfordret kommunen til at give sine folkeskoler dispensation fra statslige regler og mulighed for at organisere undervisningen, så den kan tilpasses netop den elevgruppe, der er ude i det enkelte klasseværelse. På den måde vil dygtige lærere og skoleledere kunne anvende de større frihedsgrader til eksempelvis at sætte to lærere på, når behovet opstår", siger hun.

Aarhus Kommune havde i første omgang søgt om lov til at blive frisat på beskæftigelsesområdet, men det er blevet afvist.

aalf.dk: Aarhus Kommune vil sættes fri på skoleområdet

Powered by Labrador CMS