36 studerende står indtil videre klar til studiestart 28. august på landets nyeste læreruddannelse i Hillerød.

Landets nye læreruddannelse kom pænt fra start

Her til sommer har det for første gang været muligt at søge om at læse til lærer i Hillerød. Selvom alle studiepladser langt fra er fyldt ud, er optaget en smule bedre end forventet.

Publiceret

36 studerende er klar til at starte på landets nyeste læreruddannelse i Hillerød.

Dermed kan læreruddannelsen melde om lidt mere end halvt fyldt, da der i alt er plads til 66 studerende på den nye nordsjællandske læreruddannelse.

På forhånd havde Københavns Professionshøjskole (KP), der står bag den nye læreruddannelse, meldt ud, at de havde en ambition om at kunne byde 33 nye studerende velkommen ved første studiestart.

Rektor Stefan Hermann kalder på KP’s hjemmeside søgetallet til Hillerød for professionshøjskolens ”gode historie”.

Her glæder han sig over, at de ”nordsjællandske kommuner har taget et stort ansvar på sig”.

”Skolelederne har bl.a. været rundt og motivere på lærerværelset blandt skolens dygtige vikarer. Så jeg glæder mig meget til at følge det nye hold af lærerpionerer fra Hillerød”, siger han.

Mens Hillerød har fået et tilsyneladende tilfredsstillende ansøgertal, er det omvendt med KP’s læreruddannelse på Bornholm.

Her havde kun tre søgt ind, og det var ikke nok til, at der bliver oprettet et hold på solskinsøen.

Første af to nye læreruddannelser fra politisk aftale

Hillerød er den første af de to læreruddannelser, der blev præsenteret i en politisk aftale i sommeren 2021.

Indtil før sommerferien var der imidlertid tvivl, om Hillerød ville ende med at være ene om at blive en realitet. Men i juni meddelte UCL’s bestyrelse, at man vil være klar med en ny læreruddannelse i Svendborg fra 2026.

Det bliver også som noget nyt fra næste sommer muligt at læse til lærer på Vallekilde Højskole i Nordvestsjælland. Her bliver der plads til, at 30 studerende kan bo side om side med højskoleeleverne og indgå i den daglige hverdag, samtidig med at de tager det første år af læreruddannelsen.

Læreruddannelsen i Aarhus er den eneste af de pt i alt 18 læreruddannelse, der her til sommer kan melde om fuldt optag.