Fysik/kemifaget har lidt under nedlukningen, hvor eleverne ikke har haft adgang til faglokalet. Ekstra penge til skolerne skal løfte det faglige niveau.
Fysik/kemifaget har lidt under nedlukningen, hvor eleverne ikke har haft adgang til faglokalet. Ekstra penge til skolerne skal løfte det faglige niveau.

Hjælpepakkepenge: Flere hænder og en tur i sommerland

Der er ekstra penge på vej til skolerne for at hjælpe med at genoprette trivsel og faglighed efter en lang coronanedlukning. Vi har spurgt tre skoleledere, hvad de vil bruge pengene til.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Men ekstra hænder er klart det vigtigste, understreger hun.

"Vi får brug for at dele eleverne op i hold på tværs af klasser og årgange, så vi kan møde dem der, hvor deres faglige behov er. Med ekstra hænder får vi fleksibilitet til det og vi kan for eksempel få to lærere i nogle af de naturvidenskabelige fag, som er nærmest umulige at undervise i online og som derfor er blevet forsømt".

Maike Raahauge håber på at skolens tilknyttede vikarer kan træde til.

"Det er dejligt at få penge til ekstra hænder, men det er ikke det samme som at så er kvaliteten sikret. Jeg håber at nogen af de vikarer, der er tilknyttet skolen, kan træde til. Hvis jeg hyrer folk ind som slet ikke kender skolen og vores arbejdsgange, risikerer vi at oplæring bliver endnu en opgave, de faste medarbejdere skal tage sig af".

Lærerstuderende hjælper til

Lærerstuderende hjælper til

På Byskolen i Nakskov har skoleleder Betina Siegvardsen nogle af de samme overvejelser

"Vi har ikke nået at lægge planer for hvordan vi vil bruge pengene endnu, andet end at vi er klar over at vi har en kæmpe opgave foran os. Det kan vi tydeligt mærke, nu hvor vi har fået eleverne delvist tilbage på skolen" fortæller hun.

Powered by Labrador CMS