Trivsel
0   9

Aarhus finder ekstra millioner til skole og fritid efter corona

Oven i de cirka 8 millioner, der vil være Aarhus' del af den statslige hjælpepakke, har rådmændene Thomas Medom, Kristian Würtz og Rabih Azad-Ahmad fundet yderligere 10 millioner til iniativer, der skal modvirke læringstab og mistrivsel blandt byens børn og unge.

"Børn og unge har haft et nærmest uvirkeligt skole- og fritidsliv det seneste år, som vi ikke kender den fulde konsekvens af endnu. Men vi ved, at det vil kræve vores opmærksomhed længe, ikke mindst for de sårbare og udsatte, så jeg er glad for at vi kan give et løft, der rækker på den anden side af næste skoleår",  siger børn- og ungerådmand Thomas Medom i en pressemeddelelse.

Sammen med socialrådmand Kristian Würtz og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad vil han øremærke 10 millioner kroner til en lang række initiativer, som i løbet af skoleåret 2021-22 skal modvirke læringstab og mistrivsel blandt alle børn og unge. Pengene skal gå til initiativer i skoler, sfo og på fritids- og ungdomsskoleområdet, blandt andet nedsættelse af kontingent i fritidsklubber.

Artiklen fortsætter under banneret

Desuden vil rådmændene finde 6 millioner kroner til centrale initiativer, der er målrettet mere bevægelse og hjælp til ikke-uddannelsesparate, ligesom en række kultur- fritids- børne- og idrætsforeninger får hjælp til at gøre en ekstraordinær indsats for børnene og de unge.

Dertil kommer de cirka 8 millioner kroner, som ventes at være Aarhus' andel af den nationale trivselsaftale. Disse penge skal gå til faglige indsatser på skolerne inden sommerferien, der er afsat 2,6 mio. kr. til indsatser under PPR, 0,9 mio. kr. til trivselsindsatser i klubberne, 0,6 mio. kr. til elevrådene og 0,6 mio. kr. til fritids- og kulturtilbud.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ