Aabenraa Lærerkreds taler med folketingskandidater

Lærere sætter folkeskolen på valgdagsordenen

På trods af en kort valgkamp, har der været fokus på folkeskolen i de forskellige valgdebatter rundt omkring i landet. Det har blandt andet lærere og lokale kredse af Danmarks Lærerforening sørget for med valgmøder, skolekridt og test.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne i Køge og Stevns Kommuner har sat mange plakater op rundt omkring på skoler, biblioteker og idrætshaller i kommunen i den snart overstået valgkampagne. Der gør de opmærksom på skolernes og lærernes vigtige funktion.

"Skolerne er så vigtige for vores samfund, at vælgerne skal sætte deres kryds efter det", siger Poul Erik Madsen, der er formand for Danmarks Lærerforenings Køge og Stevns-kreds. Kredsen har valgt at søsætte en planlagt kampagne før tid for at sætte fokus på skolerne i valgdebatten. Kampagnen bliver støttet af Danmarks Lærerforening centralt, der har afsat 700.000 kroner til de forskellige kredses indsats i forbindelse med valgkampen.

"Vi har en bekymring for skolernes ve og vel. Der bliver hele tiden læsset flere opgaver på lærernes skuldre, uden at resurserne følger med. Derfor ønsker vi at rejse en saglig debat om forholdene på skolerne", siger Poul Erik Madsen.

Aabenraa Lærerkreds havde taget 'skolekridt' og en test om folkeskolen med på torvet i Aabenraa, hvor politikerne mødte vælgerne i lørdags.

"Vi vil gerne have, at folk overvejer en ekstra gang, hvor de sætter deres kryds. Der var mange folk, der spurgte, hvilket parti, vi stillede op for. Vi er jo ganske upolitiske, men vi vil meget gerne fortælle om vores holdninger og erfaringer i forhold til de seneste ændringer af folkeskoleloven. Vi ved jo, hvad 28 elever i klassen og læseprøve i indskolingen betyder", siger formand for Aabenraa Lærerkreds Per Sand Pedersen.