Anmeldelse Didaktik
0   15

Et grundlæggende spørgsmål

"Hvad er didaktik?" er foruden at være titlen på denne bog også et eksistentielt spørgsmål, som lærere såvel som lærerstuderende kontinuerligt stiller sig selv både på studiet og i den ”virkelige” skoleverden.

Hvad er didaktik?

Fakta


Titel
Hvad er didaktik?

Forfatter
Karen E. Andreasen, Annie Aarup Jensen

Pris
200

Sider
160

Serie
Didaktikserien

Forlag
Akademisk Forlag

"Hvad er didaktik?" har en helt elementær tilgang til sit emne og introducerer didaktik som et fagligt begreb, der belyser væsentlige begreber, tilgange og traditioner. Herefter følger didaktiske forløb konkretiseret i blandt andet mål og formål, indhold og aktiviteter, deltagere og forudsætninger, interaktioner og roller og ikke mindst evaluering.

Artiklen fortsætter under banneret

De enkelte kapitler omhandler de didaktiske forløb beskrevet i en tilpasset teoretisk ramme, der gør bogen velegnet til lærerstuderende, der skal arbejde med didaktik i forbindelse med deres uddannelse. Hvert kapitel indeholder ligeledes eksempler fra ”skolehverdagen”, der i et formidlingsøjemed er med til at ramme det teoretiske perspektiv ind, hvilket kan fremme de studerendes muligheder for at svare på spørgsmålet i bogens titel.

I princippet er der rigeligt med udgivelser om didaktik. Det, der adskiller denne udgivelse fra andre med nogenlunde samme indhold, er, at bogen stiller spørgsmålet om, hvad didaktik er – og uafladeligt kredser om spørgsmålet hele vejen igennem kapitlerne. Det giver bogen sin styrke, at dette spørgsmål stilles, og at bogen sprogligt er velformuleret og interessant at læse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ