Uskolet

60.000 danskere ikke i tvivl: Folkeskolen det sejeste i hele verden

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen er ofte genstand for kritik - og ikke mindst i begyndelsen af et skoleår. Men spørger man en særlig befolkningsgruppe, der tæller ikke færre end 60.000 borgere, hersker der ingen tvivl. Her vurderes den danske folkeskole prompte til »det sejeste sted i hele verden«, og det skudsmål har vakt opsigt.

Mod sædvane er der nemlig tale om en gruppe danskere, som rent faktisk ved, hvad de taler om, eftersom de hver især har aflagt folkeskolen adskillige besøg den seneste tid. Ikke alle finder institutionen uden udfordringer, og flere forholder sig stilfærdigt afventende. Men der registreres i den pågældende befolkningsgruppe en sjælden grundlæggende tiltro til selve folkeskolen, dens fundament og repræsentanter - simpelt hen en umiskendelig stolthed over at være en del af den.

Der er tale om den gruppe danskere, som er født i eller omkring 2013, og som for få uger siden begyndte i 0. klasse.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.