Lærer- og efteruddannelse
0   661

For få studerende til et naturfagshold på Metropol

Læreruddannelsen Metropol kan ikke oprette et linjefagshold i natur/teknik i år for de nye studerende. Kun 7 studerende har ønsket naturfag. Samme tendens ses andre steder. Engelsk er til gengæld meget populært på læreruddannelserne.

"Ud af 330 nye lærerstuderende har kun 7 ønsket linjefag i natur/teknik, så det har vi ikke råd til at oprette. Men vi satser på at fange dem senere", fortæller rektor Thøger Johnsen fra Professionshøjskolen Metropol på Frederiksberg.

Det er første år, hvor Metropol ikke har haft studerende nok til et naturfagshold. Sidste år valgte 28 studerende linjefaget.

Mange vælger engelsk

Thøger Johnsen ved ikke, hvorfor det står så slemt til i år, men tror at universiteternes kraftige kampagne for naturfagsstuderende har betydet, at potentielle lærerstuderende måske har valgt universiteterne i stedet.

Artiklen fortsætter under banneret

På Metropol må man derimod oprette to linjefagshold i engelsk i år og endda afvise nogle. 72 studerende har valgt engelsk.

På flere af de andre læreruddannelser er tendensen helt den samme. Men både i Aalborg/Hjørring, Aarhus og på Zahle i København har man kunnet starte naturfagshold. Et enkelt hold er det blevet til på Læreruddannelsen Zahle i København, og på uddannelserne i Aarhus og Hjørring.

På Professionshøjskolen University College Nordjylland i Aalborg har man til gengæld flere studerende på naturfag i år end tidligere. I alt har 40 valgt naturfag, og de 30 starter i år. De studerende kan her vælge et eller to obligatoriske linjefag og angiver fra begyndelsen begge fag, hvis de er interesserede i to.

Lettere adgang

Det nye linjefag engelsk er til gengæld voldsomt populært på flere af læreruddannelserne, hvor man har oprettet flere hold end forventet. Tre hold er det blevet til på Læreruddannelsen Zahle i København og det samme i Aarhus. I Aalborg har man valgt at oprette to store engelskhold med 40 studerende på hvert.

"Måske skyldes den store interesse for engelsk at adgangsbetingelserne her er meget lempeligere end på de tre andre linjefag - dansk, matematik og natur/teknik", mener Ejnar Hobolth, der er studieleder i Aalborg. Kravet er, at de studerende har fået 7 i engelsk på B-niveau i gymnasiet eller 2 på A-niveau, forklarer han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.696 andre er allerede tilmeldt