Trusler

Politi på Sjælland anholder dreng for bombetrussel mod østjysk skole

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolen Elsted Skole, der ligger nord for Aarhus, blev tirsdag evakueret på grund af en bombetrussel rettet mod skolen, og tirsdag eftermiddag er en 16-årig dreng blevet anholdt i sagen.

Kort efter klokken 15 meldte Østjyllands Politi ud på det sociale medie X, at undersøgelserne på stedet var afsluttet uden fund af mistænkelige genstande, og at afspærringerne på stedet var ophævet.

Ganske kort efter meldte en politikreds i den anden ende af kongeriget, Københavns Vestegns Politi, ud på samme medie, at en 16-årig dreng var anholdt i sagen.

Evakueringen fandt sted, efter at der tirsdag formiddag blev indtelefoneret en bombetrussel. Lærere og elever tog ophold i Lystrup Idrætscenter, som ligger cirka ti minutters gang fra skolen.

Under evakueringen fortalte pressemedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi, at politiet var til stede med blandt andet bombehunde og ammunitionsryddere fra Forsvarets specielle enhed kaldet EOD.

Af skolens hjemmeside fremgår det, at skolen har cirka 850 elever fordelt på 37 klasser. Derudover er der cirka 100 ansatte.

/ritzau/