Anmeldelse Dansk indskoling
1   65

H.C. Andersens nye klæder

Man skal ikke pege fingre ad Sigurds genfortælling af klassikerne.

Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr - Guldudgave

Fakta


Titel
Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr - Guldudgave

Forfatter
Sigurd Barrett

Pris
350

Sider
480


Fås også som lyd- og e-bog samt i en udgave uden tilhørende lydbog

Forlag
Politikens Forlag


Titel
100 lærerige opgaver til Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr

Forfatter
Dennis Hornhave Jacobsen, Marie Louise Johansen

Pris
200

Sider
155

Forlag
Forlaget Klim

Eventyrene kender vi jo, så er det ikke bare gammel vin på nye flasker? Både ja og nej. H.C. Andersens eventyr er, som de skal være - helt klassiske - dog er gamle ord blevet erstattet med nye ord, som de yngre børn bedre forstår, men selve historierne er der ikke blevet pillet ved.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet består af to bøger med H.C. Andersens eventyr, en lærervejledning med opgaver samt en kode til en lydbog, hvor Sigurd Barrett har indtalt 41 eventyr. Sigurd er en overbevisende, stærk og indlevende historiefortæller, som med sin behagelige stemme fanger lytteren.

Som lærer kan man vælge selv at læse eller få hjælp fra Sigurd - jeg ville helt sikkert vælge det sidste.

Lærervejledningen med 100 lærerige opgaver er spændende, nytænkende og kreativ, og så kan den bruges alene - altså uden Sigurds gendigtninger.

Det er i lærervejledningen, at alt det nye kommer ind. Opgaverne lægger op til at arbejde med eventyr på en mere moderne måde, for eksempel ved at eleverne skal sammenligne H.C. Andersens prinsesse fra “Prinsessen på ærten” med kronprinsesse Mary. Eleverne skal inddrage egen viden fra deres verden, sammenligne og perspektivere. Og så er der de lette og sjove opgaver, hvor eleverne skal teste, om de nu også er en rigtig prinsesse.

Jeg er meget begejstret for den store variation, der er i opgaverne, og eleverne kan komme i spil på mange måder, for eksempel går en opgave ud på at finde et sart stykke musik og kreere en sart/følsom dans. Gennem andre opgaver skal eleverne dykke længere ned i karakterernes personlighed og tage stilling til karaktertræk - helt eller skurk - ud fra nogle opstillede udsagn. Ved andre opgaver skal eleverne udenfor med kridt og snor og tegne størrelsen af hundenes øjne i "Fyrtøjet". Men der er også cases, hvor eleverne skal tage stilling til rigtigt og forkert - og er ting altid sort-hvide? For hvad er sandheden? Og kan det diskuteres?

I lærervejledningen finder man også de mere klassiske opgaver såsom at læse mellem linjerne eller erstatte et tillægsord med et andet, men alt er stadig udformet på en indbydende måde.

Jeg er meget begejstret for dette moderne, nytænkende og kreative materiale. Lærervejledningen med de dertilhørende opgaver må siges at være “den nye vin”. Jeg ville elske at lave et eventyrforløb i indskolingen med dette materiale.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.479 andre er allerede tilmeldt