Anmeldelse

Snak om angst og depression

Snak om angst og depression

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Åbenhed, oplysning og samtale er vejen til forståelse og fællesskab omkring det at leve med en psykisk syg i familien. Børnene tumler alene med de svære spørgsmål. Er det min skyld, at mor/far er så træt eller ked af det hele tiden? Hvorfor skælder hun/han ud så tit? Smitter det? Det er netop bogens ærinde at give svar.

Fakta:

Titel: Snak om angst og depression

Forfatter: Karen Glistrup

ISBN: 9788799432004

Pris: 125 kroner

Sider: 48 sider

Type: Hæfte

Forlag: Psykinfo Forlaget

Bogen er tredelt, så små børn kan få læst billedbogen op, mens de større børn selv kan læse en lidt mere grundig forklaring, og de voksne kan læse den uddybede tekst. En smart og gennemtænkt komposition.

På indholdssiden findes mange gode informationer på alle tre niveauer, og som yderligere inspiration er de sidste to afsnit eksempler på øvelser, der kan bidrage til følelsen af glæde og sindsro. Alt skrevet i letforståeligt sprog tilpasset de tre målgrupper.

Layoutmæssigt er det en fint overskuelig bog med søde enkle tegninger, der illustrerer indholdet.

Hver tiende dansker har en psykisk lidelse, og Danmark er det land, hvor flest mennesker er mentalt nedslidte, hvilket i sig selv berettiger en bog om de to primære psykiske sygdomme. Bogen vil ikke udelukkende afdække sygdommene, men bidrage til åbenhed og hjælp til at tackle livet med en psykisk syg i familien. Med sit almene og informative indhold er det en bog, der bør have plads på alle steder, hvor børn og mennesker med psykiske lidelser færdes.