Anmeldelse

Ali Zongo. Bog 1

Ali Zongo. Bog 1 / Ali Zongo. Bog 2

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

10-12-årige - især drenge - bliver med "Ali Zongo" præsenteret for en ny underholdende serie i rækken af "Blå Dingo". Forfatteren, som er kendt fra "Dykker-detektiverne" og en række andre sjove og velskrevne fortællinger, har her kastet sig ud i science fiction-genren.

Fakta:

Titel: Ali Zongo. Bog 1

Forfatter: Henrik Einspor

Illustrator: Thomas Balle

ISBN: 9788702084757

Pris: 174 kroner

Sider: 68 sider

Serie: Dingo Science fiction

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Titel: Ali Zongo. Bog 2

Forfatter: Henrik Einspor

Illustrator: Thomas Balle

ISBN: 9788702084771

Pris: 169,50 kroner

Sider: 60 sider

Serie: Dingo Science fiction

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Hovedpersonen Kurt bor sammen med sin - grænsende til det nørdede - ruminteresserede far. Mor ligger på hospitalet, fordi lillebror "sidder løst. Hvis hun slår den mindste prut, flyver han ud og splatter ud over hele væggen". En alien nødlander med sit rumskib: Ali kan morfe, så han ligner mennesker eller dyr, skyde kraftstråler ud af fingrene og kommer fra Zongo ti millioner lysår væk. I anden bog får Kurt problemer i skolen, og Ali skal forsøge at redde ham. I processen morfer Ali sig blandt andet om til Jesus.

Sproget er sjovt og humoristisk, og den tone rammer illustrationerne rigtig fint. Bøgerne er en blanding af det hverdagsliv, alle kender, og det liv, vi kender fra film og fantasier. De er underholdende - også som voksenlæser må man trække på smilebåndet. Absolut en serie, som vil blive efterspurgt på skolebiblioteket på linje med Henrik Einspors serie om Jack Stump.