Anmeldelse Skønlitteratur
0   51

Dette kan være årets udgivelse!

Autentisk og seriøs ungdomsroman indeholder alt det, der optager unge piger. Romanen er oplagt til værklæsning.

Tag gaden tilbage

Fakta


Titel
Tag gaden tilbage

Forfatter
Sarah Engell, Sanne Munk Jensen

Pris
200

Sider
250

Forlag
Gyldendal

Den 16-årige Polly har altid følt sig forkert i sin egen by Hirtshals. Som lille mistede hun sin mor i en trafikulykke, som alle undgår at tale om. Hun er således vokset op hos sin far og med farmor som nabo – egentlig en tryg og god barndom. Men noget har altid føltes forkert. Hun begynder på gymnasiet i Hjørring, og ved en særlig vild fest, hvor alt skal afprøves, bliver hendes tilværelse ikke længere som før. Polly bliver lagt på is af både gamle og nye venner og bliver så desperat, at hun nu vil kende den sandhed, som har ligget og luret. Det indebærer en dramatisk sejltur i morfaderens sejlbåd til Kristiansand i Norge, hvor hun fra optegnelser og udklip ved, at moderens kæreste bor, som er den eneste, der kan fortælle hende den fulde sandhed, som alle undtagen hun selv kender. Det er, som om hun har været med i en film, men en forkert film.

Artiklen fortsætter under banneret

Efter en dramatisk sejltur møder hun moderens kæreste, som indvier hende i det liv, hendes mor levede indtil sin død. Og Polly kan tage gaden tilbage.

Hvad der fra start lignede en af disse ungdomsbøger med en naiv pige i hovedrollen, der lader sig lokke ud i et miljø af seje piger, der vil udnytte og udstille hende, bliver dette en meget anderledes intens, nervepirrende og meget troværdig skildring af et miljø og nogle stærke personligheder.

Det er prisværdigt, at to så unge forfattere – begge født i 1979 – skriver en så autentisk og seriøs ungdomsroman, som indeholder alt det, der optager især unge piger. Romanen vil være oplagt til værklæsning i 9.-10. klasse, hvor emnerne er mangfoldige - identitet, ensomhed, fortielser og Udkantsdanmark som de oplagte.

Anbefales på det varmeste.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.513 andre er allerede tilmeldt