Hovedstyrelsesvalg 2019
5   38

Kandidat: Kampen for en central arbejdstidsaftale er ikke forbi

Lærerforeningen må ikke tabe modet eller begynde at tro, at det er forkert at kræve, at Lov 409 skal skrottes. Lærernes daglige arbejdsbetingelser viser, hvor forkert det er ikke at have en arbejdstidsaftale i sin overenskomst, siger Kjell Nilsson, kandidat til DLF's hovedstyrelse.

Hvorfor stiller du op igen?

"Jeg stillede op i 2015, fordi jeg ville kæmpe for en stærk overenskomst med en central arbejdstidsaftale, og den kamp er ikke slut endnu".

Artiklen fortsætter under banneret

Opfatter du dig som repræsentant for en bestemt gruppe/et bestemt lokalområde/et særligt hovedsynspunkt?

"Mit hovedsynspunkt er, at lov 409 har fået lov at virke alt for længe. Det viste sig at være et 'særligt synspunkt', eftersom resten af hovedstyrelsen godt mente, at vi kunne fortsætte med Lov 409 en periode mere", fortæller Kjell Nilsson.

"Min egen baggrund er folkeskolelærer fra en tospors-almen-skole i København. Jeg arbejder for at samle alle til fælles kamp for at presse KL og staten til at indgå en ny kommuneaftale med en tilstrækkelig økonomi og et stop for nye nedskæringer".

"Som systemet er nu, skal der skæres ned i de kommuner/skolevæsner, hvor der bliver færre elever, og der må ikke bruges flere penge i de kommuner, hvor børnene flytter hen. Så jo flere elever vi får i København, jo færre penge har vi til de gamle elever. Resultatet er en folkeskole under nedskæring - både i fraflytningskommuner og i kommuner med befolkningsvækst".

Hovedstyrelseskandidat

Kjell Nilsson, 54, har siddet i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse siden 1. januar 2016. Han sidder i bestyrelsen for Københavns Lærerforening.

Blog: Hovedstyrelseskandidat Kjell Nilsson

Facebook: facebook.com/kjell.nilsson.9231

Danmarks Lærerforening skal vælge ny hovedstyrelse for 2020-24 sidst på året i år. Man kan stille op som kandidat frem til den 15. november. Folkeskolen.dk interviewer alle de opstillede kandidater og tilbyder dem en blog på folkeskolen.dk/hovedstyrelsesvalg .

Hvad er det vigtigste budskab fra dig, når det gælder spørgsmålet om lærernes arbejdstid?

"Vi skal hverken tabe modet eller begynde at tro, vi er forkert på den, når vi kræver, at Lov 409 skal skrottes. Lærernes daglige arbejdsbetingelser viser, at det er forkert ikke at have en arbejdstidsaftale i overenskomsten".

Ønsker du en fem-årig læreruddannelse?

"Ja."

Er folkeskolen blevet talt for meget ned, og skal DLF gøre noget for at tale folkeskolen mere op?

"Folkeskolen er under nedbrydning af en række sammenfaldende faktorer - økonomi, læringsmålstyring, det nationale test-regime, lange skoledage og fejlslagen inklusion. Men den er på ingen måde talt for meget ned - i langt de fleste kommuner indskriver den store del af forældrene deres børn i folkeskolen, men mange tager børnene ud senere".

"Det er for mig et tegn på, at folkeskolen ikke er talt ned, men under nedbrydning. DLF's opgave er at stoppe nedbrydningen, arbejde for at skolen bliver formålstyret igen, rette op på økonomien, få genansat lærere og dreje udviklingen i den rigtige retning".

"Det sker ved vores arbejde med folkeskoleidealet og samarbejdsprojekter som 'Hvad skal vi med skolen?' og alliancer mod nedskæringer i den kommunale velfærd. Så kan vi altid senere holde festtale".  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ