Anmeldelse Skønlitteratur
0   26

Smuk billedbog om grænser

Vinderbog i den største skrivekonkurrence for børn og unge i Danmark.

Ida og Elvis

Fakta


Titel
Ida og Elvis

Forfatter
Caroline Sjøgaard

Illustrator
Tove Krebs Lange

Pris
229,95

Sider
28

Forlag
Gyldendal


I foråret 2018 blev Danmarks første landsdækkende skrivekonkurrence for børn og unge udskrevet. Konkurrencen hed "500 ord", og temaet var grænser. Vinderen blev den 13-årige Caroline Sjøgaard med bogen "Ida og Elvis" med illustrationer af Tove Krebs Lange, som selv er forfatter og illustrator til mange kendte børnebøger, blandt andet "Læsefidus"-bøgerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Da Ida en dag kommer hjem fra skole, er hendes hamster og bedste ven Elvis forsvundet. Ida griber sit løbehjul. Egentlig må hun ikke selv gå ud, men det er jo en nødsituation. På denne tur genfinder Ida heldigvis Elvis, og som det vigtigste opdager hun, hvor vidunderligt der er herude, især da hun når mormors kolonihavehus.

Fra ekspertjuryen lyder det om bogen: ”Teksten har en god og  billedskabende historie og en særlig sproglig karakter. Den rummer både en fin humor og en tråd af alvor. Historien er bygget op omkring en kontrast mellem to verdener. Ordet grænse nævnes ikke direkte, men dommerne fornemmer klart, at hovedpersonen er nået til en personlig grænse for, hvad hun kan være med til. Der må et oprør, en forandring til”.

Hertil bibringer også illustrationerne med deres del, hvor de første sider er i gråtoneskalaen, mens der midtvejs åbnes for hele farvepaletten i et vældigt blomsterflor.

Det er blevet en meget flot udgivelse af en 13-årig debutant, men hvem er målgruppen? Bogen fremtræder som en billedbog og vil derfor sikkert blive placeret blandt billedbøgerne på bibliotekerne, men denne historie appellerer til de otte-niårige, som vil kunne spejle sig i hovedpersonen. Så det bliver bogens dilemma, om den når ud til den oplagte målgruppe.

Man kunne opfordre til, at bogen sendes gratis ud til alle skolebiblioteker i landet. Det være hermed gjort!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.096 andre er allerede tilmeldt