Fysisk arbejdsmiljø
0   11

12 kommuner får hjælp til at forbedre indeklima på skolerne

Realdania giver økonomisk støtte til 12 kommuner, som vil finde løsninger på deres skolers dårlige indeklima.

Det er ingen hemmelighed at indeklimaet på de danske skoler har det dårligt, og at det har konsekvenser for elevernes trivsel og præstationer. Størstedelen af klasseværelserne rundt omkring i landet overskrider grænseværdier for især CO2 og støj i store dele af undervisningstiden. Undersøgelser viser, at børn, klarer sig ni procent dårligere i test, hvis de opholder sig i klasselokaler med dårligt indeklima. Det svarer populært sagt til, at elever med et rigtig godt indeklima kan være et år foran pensum, når de når 9. klasse.

Men nu er hjælp at hente for i hvert fald nogle af de elever og lærere, der lider under larm og dårlig luft. Som led i en stor kampagne for bedre indeklima på skolerne har foreningen Realdania nemlig udvalgt en række kommuner, som får økonomisk støtte til at arbejde strategisk med indeklimaet på skolerne. 

Artiklen fortsætter under banneret

Støtten skal muliggøre kortlægning af forholdene på skolerne og udvikling af løsningsmodeller som skal skabe et beslutningsgrundlag for at foretage de rigtige prioriteringer i arbejde med at renovere landets skolebygninger, som for størstedelens vedkommende er bygget, før der kom krav til ventilation.

"Målet er, at kommunerne skal kunne udveksle tips og gode erfaringer. Vi støtter blandt andet to partnerskaber, hvor kommuner på tværs af kommuneskel arbejder sammen og løbende sparrer og idéudvikler med hinanden. Vores ønske er, at de resultater og erfaringer, de udvalgte kommuner når frem til, kan bidrage til bedre indeklima i alle landets skoler, så dårligt indeklima ikke skal koste hverken på helbredet eller indlæringen for vores børn", siger Lennie Clausen, programchef i Realdania i en pressemeddelelse.

De 12 udvalgte kommuner er Esbjerg, Silkeborg, Albertslund, Ballerup, Dragør, Haderslev, Helsingør, Hvidovre, Aarhus, Middelfart, Kolding og Odense.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ