Næsten alle folkeskoler har nu en strategi mod mobning

Der ligger nu en formuleret antimobbestrategi på tæt på alle folkeskoler. Det viser en ny undersøgelse fra Undervisningsministeriet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er efterhånden svært at finde en folkeskole, der ikke har formuleret en strategi mod mobning.

I en ny spørgeskemaundersøgelse svarer kun 4,1 procent, at de ikke har formuleret en strategi.

Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse, hvor det ikke fremgår, hvor mange folkeskoler der har deltaget i spørgeskemaundersøgelsen.

Mobning: 37 procent af dem, der er blevet mobbet, har selv begået mobning

Dermed tyder det på, at der er en række skoler, som har brugt det senest år på at få formuleret en antimobbestrategi.

I hvert fald svarede 13 procent af skolerne i en lignende undersøgelse af Dansk Center for Undervisningsmiljø sidste år i september, at de ikke havde en strategi.

Undersøgelsen fra sidste år viste samtidig, at skolelederen og skolebestyrelsen på otte procent af skolerne var uenige om, hvorvidt skolen havde en antimobbestrategi.

Kun fem mobbeklager: Skolerne søger råd til at håndtere mobning

Alle folkeskoler har siden 2009 været forpligtiget til at have en strategi, men det er altså først nu, at næsten alle skoler har fået lavet en sådan en.

Sidste år blev det samtidig indført, at alle grundskoler og ungdomsuddannelser skal have en antimobbestrategi som en del af deres værdiregelsæt.

Læs mere

Læs mere her

Powered by Labrador CMS