Anmeldelse Skønlitteratur
0   71

Solo

Solo

Fakta


Titel
Solo

Forfatter
Marie Wolfsberg Oscilowski

ISBN
9788763815864

Pris
159,95 kroner

Sider
133 sider

Type
Bog

Forlag
Høst og Søn

Ungdomsromanen "Solo" er en flot debut for den unge Marie Wolfsberg Oscilowski. Bogen behandler på en autentisk og fin vis en ung piges problemer med sorg og ensomhed, efter at hendes far er faldet i koma. My, som pigen Mie vil kaldes, føler sig fremmedgjort over for det almindelige teenagepigeliv, som hun lever med veninder, fester, skolehverdag og så videre. "Sille og Nick danser forbi mig. Alt for tæt og alt for langsomt til den dans, de danser til. Jeg smiler for mig selv. Det må være frygtelig nemt".

Artiklen fortsætter under banneret

Hjemme larmer tavsheden mellem My og hendes mor efter devisen: Hvis man ikke taler om sorgen, er det nemmere at leve med den. For læseren er det nemt at komme ind under huden på jeg-fortælleren My på grund af de mange indre monologer. For bogens personer er det dog ikke. Heller ikke for Tobias fra parallelklassen, som dog vinder Mys kærlighed.

Trods et tungt tema er "Solo" en bog, man har lyst til at læse. Sproget er ukompliceret, direkte og alligevel nogle steder poetisk. Skrivestilen er med til at gøre bogen troværdig. Men også selve historien om pigen My er vedkommende realistisk for læseren og kammer ikke over i en navlepillende eller pædagogiserende stil, som jeg ellers kunne frygte. Selv om bogens titel og motiv - at være solo og at spille solo - kan virke simpelt og klichéagtigt, så bliver bogen det ikke for alvor på grund af den oprigtighed, den er fortalt med. Hovedpersonen lever for læseren, og det gør historien også.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.497 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)