Anmeldelse Dansk indskoling
0   28

Den første mediebog

Et veltilrettelagt forløb til den første undervisning i medier.

En haj til medier

Fakta


Titel
En haj til medier

Forfatter
Trine May

Pris
161,25

Sider
57

Serie
Fandango

Forlag
Gyldendal

Med afsæt i forskellige former for kommunikation er målet med undervisningsmaterialet "En haj til medier" at få eleverne til at tænke over deres medieforbrug og deres færden i den digitale verden.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen falder i tre dele med "Digital kommunikation", "Søgning på websites" og "YouTube og podcast" som overskrifter.

I afsnittet om digital kommunikation lægges der vægt på at gøre eleverne bevidste om tonen på nettet, og at de, når de er på nettet, kommunikerer med hele verden, og der er refleksionsspørgsmål, hvor de skal forholde sig til sig selv som både afsender og modtager, og det både når de sender sms, og når de sender mails.

I afsnittet om søgning på websites lærer eleverne om opbygningen af et site, og de skal selv udforme et website med eventuel interaktion. I sidste afsnit skal eleverne lytte til og analysere podcast og film på YouTube og selv producere begge dele med egne lydeffekter.

Materialet består af en bog og fem arbejdsark, der kan hentes fra nettet. Arbejdet med materialet veksler mellem at arbejde i fællesskab og i par, og efter hvert forløb evalueres i forhold til de opstillede mål. Arbejdet kan tilrettelægges i et helt forløb, men kan også deles op. Man skal dog være opmærksom på, at der er progression i opgaverne.

Materialet kan bruges, uanset om man i øvrigt bruger "Fandango" som dansksystem, og det henvender sig til elever i slutningen af 1. klasse og videre i 2. og 3.

Bogen har et meget indbydende layout med sjove illustrationer af Rikke Arentoft, og emnet vil helt sikkert fange eleverne.

Det er vist en af de første bøger til undervisning i medier til indskolingen på det danske marked, og det må hilses velkomment. Det er særligt velkomment, at det gennem alle opgaver er tydeligt, at det er magtpåliggende for forfatteren, at der lægges vægt på tonen i alt, hvad der produceres til nettet.

Det anbefales at købe materialet til klassesæt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.254 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.861 andre er allerede tilmeldt