Anmeldelse

Kejserbarnet fra Sorgenfri

Op- og nedture i Sorgenfri

Bogen er forfatteren og manuskriptforfatteren Bo hr. Hansens erindringer om sin tidlige opvækst i Sorgenfri i 1960’erne. Det er i allerbedste forstand en sød og charmerende fortælling – godt hjulpet på vej af Simon Væths fine og legende illustrationskunst og fotos fra Bo hr. Hansens private fotoalbum.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi møder den nyfødte Bo, der i sine første leveår nyder sine forældres og især sin mors ubetingede kærlighed. Han er et sandt mirakel, et kejserbarn (født ved kejsersnit) og et gudeskønt dukkebarn, synes hans mor.

Fakta:

Titel: Kejserbarnet fra Sorgenfri

Forfatter: Bo hr. Hansen

Illustrator: Simon Væth

Pris: 159

Sider: 56

Serie: Min historie

Forlag: Dansklærerforeningen

Efterhånden som verden vokser, og kejserbarnet møder de andre børn i sandkassen og i skolen, erfarer han langsomt, at virkelighedens verden – fuldstændig som den i eventyrene og i superheltebladene – er en kompleks størrelse, hvor man både kan blive lykkeligt forblændet og nådesløst forrådt. Lille Bo bliver for eksempel ovenud lykkelig, da det en dag lykkes at komme til at lege med de to lidt ældre drenge, der ellers har forfulgt ham gennem længere tid, og det stik modsatte, da de proklamerer, at de ikke længere gider lege med ham. Det er simpelthen for kedeligt, siger de lige ud af posen til Bo!

Parallelt med historien om Bo hr. Hansen præsenteres små historiske tekster om ”10. oktober 1961”, Bo hr. Hansens fødselsdag og den dag, hvor Sovjetunionen prøvesprængte en atombombe på øen Novaja Semlja, om revselsesretten, om Beatles og meget mere. Alle er fine, rammende og finurlige små tekster med udgangspunkt i 1960'erne.

Bogen er skrevet i et enkelt og elegant sprog og er naturligvis et oplagt valg, hvis man vil arbejde med erindringer i 3.-7. klasse. Fornem udgivelse!

Powered by Labrador CMS