Anmeldelse Skønlitteratur
0   42

Op- og nedture i Sorgenfri

Bogen er forfatteren og manuskriptforfatteren Bo hr. Hansens erindringer om sin tidlige opvækst i Sorgenfri i 1960’erne. Det er i allerbedste forstand en sød og charmerende fortælling – godt hjulpet på vej af Simon Væths fine og legende illustrationskunst og fotos fra Bo hr. Hansens private fotoalbum.

Kejserbarnet fra Sorgenfri

Fakta


Titel
Kejserbarnet fra Sorgenfri

Forfatter
Bo hr. Hansen

Illustrator
Simon Væth

Pris
159

Sider
56

Serie
Min historie

Forlag
Dansklærerforeningen

Vi møder den nyfødte Bo, der i sine første leveår nyder sine forældres og især sin mors ubetingede kærlighed. Han er et sandt mirakel, et kejserbarn (født ved kejsersnit) og et gudeskønt dukkebarn, synes hans mor.

Artiklen fortsætter under banneret

Efterhånden som verden vokser, og kejserbarnet møder de andre børn i sandkassen og i skolen, erfarer han langsomt, at virkelighedens verden – fuldstændig som den i eventyrene og i superheltebladene – er en kompleks størrelse, hvor man både kan blive lykkeligt forblændet og nådesløst forrådt. Lille Bo bliver for eksempel ovenud lykkelig, da det en dag lykkes at komme til at lege med de to lidt ældre drenge, der ellers har forfulgt ham gennem længere tid, og det stik modsatte, da de proklamerer, at de ikke længere gider lege med ham. Det er simpelthen for kedeligt, siger de lige ud af posen til Bo!

Parallelt med historien om Bo hr. Hansen præsenteres små historiske tekster om ”10. oktober 1961”, Bo hr. Hansens fødselsdag og den dag, hvor Sovjetunionen prøvesprængte en atombombe på øen Novaja Semlja, om revselsesretten, om Beatles og meget mere. Alle er fine, rammende og finurlige små tekster med udgangspunkt i 1960'erne.

Bogen er skrevet i et enkelt og elegant sprog og er naturligvis et oplagt valg, hvis man vil arbejde med erindringer i 3.-7. klasse. Fornem udgivelse!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.253 andre er allerede tilmeldt