Anmeldelse Skønlitteratur
0   17

Fortælleglæde og hittepåsomhed!

”Intet forandrer sig aldrig” er romanens undertitel, men forandring på den hårde måde undgår Dallas ikke. Kan hendes ukuelighed bringe hende videre? Det er det store spørgsmål, der står tilbage, når man lukker bogen.

Dallas København

Fakta


Titel
Dallas København

Forfatter
Peter Molde-Amelung

Sider
288

Forlag
Politikens Forlag

Dallas København hedder en pige på 12, der bor hos sin oldefar Monty i en kæmpestor, faldefærdig villa på Frederiksberg. Hun er et af den slags børn, der flyver under radaren, for underligt nok får samfundets overvågende funktioner ikke for alvor øje på hende og den manglende omsorg fra de voksnes side.

Artiklen fortsætter under banneret

Dallas' mor rejser fra land til land for at redde truede dyr, men hvem der er Dallas' far, får vi i første omgang ikke noget at vide om. Vi må vente til slutningen af historien, hvor det springer som en bombe i fortællingen, og det må siges, at denne streng i handlingen slutter lidt i mol.

En dag får oldefar en telefonopringning fra fortiden, og den sender ham på en lang tur til Nordnorge, og han efterlader Dallas alene på Frederiksberg. Imidlertid møder hun den 13-årige Jack, hvis brutale far sidder i fængsel, og moderen har ”rotter på loftet”. Ikke just nogen idealsituation. Sammen med Jack indleder Dallas en farefuld eftersøgning efter oldefar.

Romanen er fuld af – indimellem – lidt for fantasifulde og farefulde situationer og indfald, selv om det naturligvis er en eventyrlig fortælling. Dallas og Jack hopper for eksempel uden problemer på et godstog til Nordnorge og kommer derop uden synderlige vanskeligheder. Forfatter Peter Molde-Amelung strør generøst voldsomme, pudsige og farefulde situationer ind i romanen og præsenterer mange besynderlige og sjove typer i bogen. Hans fortælleglæde er absolut smittende igennem alle bogens 288 sider. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.276 andre er allerede tilmeldt