Besparelser
0   440

København: Lærere og forældre laver kampagne mod besparelser

København har højest klassekvotient, flest tosprogede og højest privatskolefrekvens blandt 6-byerne. Lærere og forældre synes, de har nået grænsen for besparelser og lancerer derfor i dag kampagnen 'Styrk folkeskolen'.

"Formålet med den her aktion er at synliggøre over for forældre og politikere, at nu er det nok. Jeg tror, der er mange, der ikke er klar over, hvor meget der bliver skåret på skoleområdet, for vi kæmper alt, hvad vi kan. Men som vi ser det, bliver det venstrehåndsarbejde til sidst, fordi der ikke er nok midler og muligheder for at lave anderledes ting med børnene", fortæller tillidsmandssuppleant på Christianshavns Skole Kenneth Harmann til KLF-tv.

Forældreorganisationen Skole og Forældre og Københavns Lærerforening er bekymrede for yderligere forringelser i næste års skolebudget. De lancerer derfor kampagnen i dag med hjemmesiden www.undernedskaering.dk. Her vil man kunne finde informationer om skoleforholdene og kampagnen i København.

Artiklen fortsætter under banneret

"Alt for mange unge kommer hverken på ture eller lejrskoler, der er for mange børn i alt for mange klasser, der er færre lærere, selv om der er flere elever", lyder det for formand for KLF Jan Trojaborg. Han understreger, at der ikke er tale om en skræmmekampagne, der skal true politikerne. Det er et udtryk for, at lærerne gerne vil være med til at hjælpe med deres engagement.

"Men politikerne skal investere i folkeskolen. Vi lægger op til, at der sker en forandring, så vi kan leve op til Frank Jensens eget slogan om, at København er børnenes by".

Gennem de seneste år har Københavns lærere flere gange nedlagt arbejdet eller demonstreret mod besparelser på skoleområdet. Senest var en gruppe integrationskonsulenter voldsomt berørte af besparelser på integrationsområdet i københavns kommune, hvor samtlige konsulenter til tosprogesområdet på skolerne blev sparet væk.

Som en del af kampagnen er der også oprettet en facebook-støttegruppe. Se link øverst til højre.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
607 andre er allerede tilmeldt
Nyhed: Nyt fagligt netværk

NYHED! Vidste du, at du lige nu læser på Folkeskolens helt nye faglige netværk Dansk som andetsprog?

Tilmeld dig netværket og få en mail med ny faglig viden, forskning og erfaringsdeling.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.