Forskning Pædagogik
0   1

Ny bog om konflikter i børns skoleliv

Lærere, skoleledere, forældre og eksperter kommer med hver deres blik på folkeskolens opgaver. Det kan føre til fastlåste konflikter i børnes skoleliv. I går kom en ny bog, der undersøger de vilkår skolens professionelle arbejder ud fra.

"Vi støder tit på, at bag problemer, der i udgangspunktet opfattes som noget, der har med et enkelt barn eller en enkelt lærer at gøre, ligger konflikter mellem børnene, lærerne, i forældregruppen eller i forhold til ledelsen" siger Dorte Kousholt fra DPU, Aarhus Universitet. Hun har sammen med syv andre forskere set på børns inklusion i skolen ud fra børns, læreres, pædagogers, forældres, psykologers og skolelederes perspektiv. 

Forskerne har blandt andet set på, hvordan sociale konflikter i skolen håndteres, og hvordan børn kan opleve vanskelige deltagelsesbetingelser og personlige konflikter i skolelivet.

"Når konflikter i skolen bliver diskuteret, så ender vi tit i en 'enten-eller-tænkning', hvor det handler om at udpege, hvem der gør det forkert. Er det bestemte lærere, er det forældregruppen eller er de enkelte børn blevet særlig umulige? Problemer bliver forskudt mellem steder og kan f.eks. komme til at handle om diagnoser eller nutidens dårlige forældre. Dermed fremstår de nærmest uløselige", siger Lærke Testmann fra DPU, Aarhus Universitet.

Resultaterne af de otte forskeres arbejde er nu samlet i bogen "Hverdagens skoleliv". Læs indledningen til bogen under artiklen.

Artiklen fortsætter under banneret

Folkeskolen Forskning har interviewet forskerne - se hele tillægget i Folkeskolen nr. 7 eller læs artiklerne her:

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.521 andre er allerede tilmeldt