Anmeldelse Letlæsning
0   301

Med eller uden bryster

Med eller uden bryster

Fakta


Titel
Med eller uden bryster

Forfatter
Dorthe de Neergaard

Illustrator
Els Cools

ISBN
9788763813358

Pris
199 kroner

Sider
176 sider


Lix: 20

Type
Bog

Forlag
Forlaget Forum

Det er benhårdt arbejde! At være hovedperson i Dorthe de Neergaards fortællinger, altså. Sådan var det i den barske, men pragtfulde novellesamling "To ting man aldrig kan vide" fra 2008, og sådan er det også i hendes seneste roman "Med eller uden bryster".

Artiklen fortsætter under banneret

Inge har egentlig meget godt kørende for sig. Hun er klog og tør sige sin mening. Men hun er også 14 år og flad som en pandekage. Og det er en katastrofe, når man er forelsket i Nadim og skal konkurrere med Saskias og Kiras bugnende bluser. Det går derfor galt på lejrskolen. Helt galt. Inge er så desperat for at melde sig ind i det seksuelle spil, at hun bliver grænseløs i sine midler. Hun ender faktisk med at voldtage sig selv.

Der er ikke skyggen af bedrevidende pegefingerpædagogik i de Neergaards tekster. Og tak for det! Men det betyder, at læseren er alene om at håndtere de katastrofer, der lurer i et fiktivt, men mineret ungdomsliv. Derfor kalder de Neergaards barske og filterløse tekster på at blive læst i en sammenhæng, hvor der er mulighed for at få vendt dem i et fortolkningsfællesskab.

Der skal derfor gøres opmærksom på, at "Med eller uden bryster" er udgivet som en del af Forums letlæste "Zoom On"-serie. Romanen er let afkodet med en lix på 20, men den er ikke let fordøjelig fritidslæsning. Derfor er det en opgave for landets bibliotekarer at sørge for, at "Med eller uden bryster" ender i hænder, der kan bære den. Åbnet med forkerte forventninger kunne den ende med at blive afvist. Det fortjener den ikke.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.591 andre er allerede tilmeldt