Anmeldelse Dansk
0   62

Komplet umuligt

Komplet umuligt

Fakta


Titel
Komplet umuligt

Forfatter
Anna Karlskov Skyggebjerg

Pris
145 kroner

Sider
72 sider

Serie
Dansk er ...

Type
Bog

Forlag
Dansklærerforeningen

Efter omtrent en snes udgivelser har serien "Dansk er ..." efterhånden konsolideret sig godt på markedet for materialer til mellemtrinnet. Det er bøger, der på fornemste vis ligger til grund for eller supplerer andre materialer i arbejdet med litteratur, genre, skriftlighed og meget andet inden for danskfaget.

Artiklen fortsætter under banneret

I "Komplet umuligt" handler det i lighed med tidligere titler i serien om forfatterskabslæsning. Søren Jessen (født 1963), der som både forfatter og illustrator har en omfattende produktion bag sig af bøger til såvel børn som unge og voksne, er her taget under opmærksom behandling i en form, der retter sig mod 5.-6. klassetrin. Bogen udgør et mangfoldigt - men dejlig overskueligt - sammensurium af forfatterportræt og -interview, tekstudvalg (heraf en til udgivelsen helt nyskrevet novelle), analysearbejde og til sidst et lærerhenvendt afsnit, der blandt andet redegør for, hvorledes Fælles Mål 2009 er tænkt ind i materialet. Alt holdt i det kvalitetsprægede, læservenlige layout, der kendetegner mange af Dansklærerforeningens udgivelser.

Med andre ord har vi her at gøre med en lavthængende, superindbydende frugt, der blot venter på at blive plukket - så hvis man er så heldig at kunne få fingre i et helt klassesæt af "Komplet umuligt", er det bare om at komme i gang. Man kan med fordel sprede arbejdet med materialet ved at bruge det en periode i 5. og en periode igen i 6. klasse, idet den første halvdel af tekstudvalget indholdsmæssigt set er lettere tilgængeligt end den anden halvdel.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.590 andre er allerede tilmeldt