Anmeldelse

Komplet umuligt

Komplet umuligt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter omtrent en snes udgivelser har serien "Dansk er ..." efterhånden konsolideret sig godt på markedet for materialer til mellemtrinnet. Det er bøger, der på fornemste vis ligger til grund for eller supplerer andre materialer i arbejdet med litteratur, genre, skriftlighed og meget andet inden for danskfaget.

Fakta:

Titel: Komplet umuligt

Forfatter: Anna Karlskov Skyggebjerg

Pris: 145 kroner

Sider: 72 sider

Serie: Dansk er ...

Type: Bog

Forlag: Dansklærerforeningen

I "Komplet umuligt" handler det i lighed med tidligere titler i serien om forfatterskabslæsning. Søren Jessen (født 1963), der som både forfatter og illustrator har en omfattende produktion bag sig af bøger til såvel børn som unge og voksne, er her taget under opmærksom behandling i en form, der retter sig mod 5.-6. klassetrin. Bogen udgør et mangfoldigt - men dejlig overskueligt - sammensurium af forfatterportræt og -interview, tekstudvalg (heraf en til udgivelsen helt nyskrevet novelle), analysearbejde og til sidst et lærerhenvendt afsnit, der blandt andet redegør for, hvorledes Fælles Mål 2009 er tænkt ind i materialet. Alt holdt i det kvalitetsprægede, læservenlige layout, der kendetegner mange af Dansklærerforeningens udgivelser.

Med andre ord har vi her at gøre med en lavthængende, superindbydende frugt, der blot venter på at blive plukket - så hvis man er så heldig at kunne få fingre i et helt klassesæt af "Komplet umuligt", er det bare om at komme i gang. Man kan med fordel sprede arbejdet med materialet ved at bruge det en periode i 5. og en periode igen i 6. klasse, idet den første halvdel af tekstudvalget indholdsmæssigt set er lettere tilgængeligt end den anden halvdel.