Forligsinstitutionen: Konflikten udsat 14 dage

Lidt efter klokken 20.30 og efter en lang forhandlingsdag sendte forligsmand Mette Christensen i dag forhandlerne på det statslige område hjem med den besked, at hun gerne vil se de kommunale forhandlere igen på lørdag. Opdateret: Kort efter meddelte hun, at konflikten udsættes 14 dage.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Opdateret kl. 21:50:  Forligsmand Mette Christensen har til aften besluttet, at de varslede arbejdsstandsninger udsættes i 2 uger. Strejke og lockout kan herefter tidligst iværksættes på femtedagen efter udløbet af de to uger, det vil sige strejke den 22. april 2018 og lockout den 28. april 2018, oplyser hun på Forligsinstitutionen.dk. Hvis forligsmanden inden for de to uger må erkende, at det er umuligt at nå et resultat, kan en konflikt kan dog træde tidligere i kraft, nemlig på femtedagen efter, at forligsmanden har erklæret, at forhandlingerne er afsluttet uden resultat.

OK-skæbnedag: Statens forhandlinger kan stoppe kommunale fremskridt 

Forligsmand Mette Christensen har bedt de kommunale forhandlere om at møde op i Forligsinstitutionen på lørdag, så forhandlingerne fortsætter altså.

Opdateret kl. 21:10: Innovationsminister Sophie Løhde er netop kommet ned ad trappen fra forhandlingslokalerne og udtrykker optimisme efter, at hun i morges mødte til forhandlingerne med en udstrakt hånd på den økonomiske ramme. Sophie Løhde fortæller, at det nu blandt andet er lærernes arbejdstid, der skal forhandles på lørdag, når KL og de kommunalt ansatte skal forhandle i Forligsinstitutionen.

Powered by Labrador CMS