Ny bekendtgørelse for PB’ere i ernæring og sundhed

Den reviderede bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed er kommet. Bekendtgørelsen åbner ikke op for mulighed for autorisation til andre end kliniske diætister. Skuffende, lyder det fra DLF.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi er skuffet over, at der ikke er taget hensyn til det. Man har videreført, at det ikke er noget, som man i undervisningsministeriet vil forholde sig til, men det alene er sundhedsministeriet, der skal forholde sig til, hvem der skal have autorisation, og hvem der ikke skal have autorisation", siger hovedstyrelsesmedlem John Ilum.

DLF's formand Anders har skrevet et brev til sundhedsminister Bertel Haarder, hvor han opfordrer til, at Bertel Haarder ændrer på vilkårene for at opnå autorisation og dermed momsfritagelse, hvis man slår sig ned som selvstændig.

John Illum fortæller, at DLF endnu ikke har fået svar på opfordringen.

I den reviderede bekendtgørelse fremstår husholdning ikke længere som en del af uddannelsens formål. DLF hæfter sig ved, at der heldigvis er stor fokus på undervisningsdelen, så de uddannede fortsat er kompetente til at undervise. Og så bliver den nuværende uddannelses 7 specialer reduceret til 3 studieretninger.