Debat

Henvendelse til ombudsmanden om knægtelse af skolelederes ytringsfrihed

Er skoleledere ikke offentligt ansatte som har ytringsfrihed? Jan Henriksen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen mener ikke skoleledere har ytringsfrihed. Dette må undersøges af Ombudsmanden!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en artikel på skoleliv.dk fremgik der flere ytringer fra Jan Henriksen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen, omkring skolelederes ytringsfrihed, som jeg mener er i strid med regler og principper for offentligt ansattes ytringsfrihed.

Som der står i indledningen fra Justitsministeriets vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed på side 5:

"Offentligt ansattes deltagelse i debatten er ikke kun af betydning for den enkelte ansatte. Den er mindst lige så vigtig for samfundet, fordi offentligt ansatte – i kraft af deres særlige viden og erfaring inden for deres fagområder – kan være med til at højne det faglige niveau i den offentlige debat.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er en grundlæggende forudsætning for, at offentligt ansatte benytter deres adgang til at deltage i den offentlige debat, at både ansatte og ledere er klar over omfanget af de ansattes ret til at ytre sig."

Jeg har derfor kontaktet Ombudsmanden og bedt ham undersøge sagen.

Samtidig undrer det mig, at skoleliv.dk's redaktion ikke har kontaktet Ombudsmanden for at sikre klarhed over, om Jan Henriksens udtalelser var lovlige. Tusinder af læsere af artiklen vil få det indtryk, at udtalelserne er udtryk for lovlig praksis.

Jeg skriver indlæg når der kommer nyt.

Kilder:

https://skoleliv.dk/nyheder/art6340346/Er-det-uklogt-eller-helt-n%C3%B8dvendigt-at-skoleledere-blander-sig-i-den-offentlige-debat

http://www.justitsministeriet.dk/sites/default/files/media/Pressemeddelelser/pdf/2016/vejledning_om_offentligt_ansattes_ytringsfrihed.pdf