Debat
1   25

Henvendelse til ombudsmanden om knægtelse af skolelederes ytringsfrihed

Er skoleledere ikke offentligt ansatte som har ytringsfrihed? Jan Henriksen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen mener ikke skoleledere har ytringsfrihed. Dette må undersøges af Ombudsmanden!

I en artikel på skoleliv.dk fremgik der flere ytringer fra Jan Henriksen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen, omkring skolelederes ytringsfrihed, som jeg mener er i strid med regler og principper for offentligt ansattes ytringsfrihed.

Som der står i indledningen fra Justitsministeriets vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed på side 5:

"Offentligt ansattes deltagelse i debatten er ikke kun af betydning for den enkelte ansatte. Den er mindst lige så vigtig for samfundet, fordi offentligt ansatte – i kraft af deres særlige viden og erfaring inden for deres fagområder – kan være med til at højne det faglige niveau i den offentlige debat.

Det er en grundlæggende forudsætning for, at offentligt ansatte benytter deres adgang til at deltage i den offentlige debat, at både ansatte og ledere er klar over omfanget af de ansattes ret til at ytre sig."

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har derfor kontaktet Ombudsmanden og bedt ham undersøge sagen.

Samtidig undrer det mig, at skoleliv.dk's redaktion ikke har kontaktet Ombudsmanden for at sikre klarhed over, om Jan Henriksens udtalelser var lovlige. Tusinder af læsere af artiklen vil få det indtryk, at udtalelserne er udtryk for lovlig praksis.

Jeg skriver indlæg når der kommer nyt.

Kilder:

skoleliv.dk/nyheder/art6340346/Er-det-uklogt-eller-helt-n%C3%B8dvendigt-at-skoleledere-blander-sig-i-den-offentlige-debat

www.justitsministeriet.dk/sites/default/files/media/Pressemeddelelser/pdf/2016/vejledning_om_offentligt_ansattes_ytringsfrihed.pdf


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ