Anmeldelse Pædagogik
0   19

Letfordøjeligt hjerneguf

På en jordnær og enkel måde giver minibogen anvisninger, så børn lettere kan håndtere angst, vrede og stress. Den er skrevet til børn, men der skal ikke herske nogen tvivl: Vi voksne kan også med fordel læse med og blive klogere på egen hjerne og handlinger.

Bliv ven med hjernens amygdala

Fakta


Titel
Bliv ven med hjernens amygdala

Forfatter
Anette Prehn

Pris
50

Sider
24

Serie
Hjernevenner

Forlag
Dafolo

Hvordan forklares noget så kompliceret som hjernens amygdala til børn? Sociolog Anette Prehn har sat sig for at omsætte hjernevidenskabens komplicerede fysiologiske viden til enkel formidling, som alle mennesker - uanset baggrund - vil kunne forstå. Bogens sprog er letfordøjeligt og krydret med mange metaforer, som også børn forstår. Faktisk har forfatteren haft børn som medlæsere under tilblivelsen af bogen både i forhold til sproget og i forhold til de eksempler og øvelser, der forklares undervejs. Dette ses tydeligt og er en afgørende kvalitet og måske netop dét, der gør den jordnær og nem at gå til.

Artiklen fortsætter under banneret

Men bogen er ikke bare en fin fortælling og forklaring om en særlig del af vores hjerne, som kan få os til at gå i alarmberedskab, når vi oplever farer forude. Det er i lige så høj grad en bog med eksempler og anvisninger på, hvordan vi kan gøre os selv mere robuste. Læseren, hvad enten det er et barn eller en nysgerrig voksen, lærer med denne lille bog at regulere og forstå de følelser, der kan være vanskelige at håndtere, såsom angst, panik, vrede, irritation, indelukkethed med mere. Skurken er hjernens amygdala - det kan ingen være i tvivl om efter at have læst bogen. Herefter står barnet med et andet refleksionsgrundlag i forhold til egne handlinger, og det har måske endda fået et bedre grundlag for at styrke sin robusthed.

Bogen er en del af en miniserie på syv bøger, der kaldes "Hjernevenner". Der er lagt godt fra land, og jeg glæder mig allerede til at læse de næste.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ