Anmeldelse Skønlitteratur
0   26

Hestebog med litterære kvaliteter

Mette Vedsø har skrevet en uendelig fin – på mere end én måde – lille roman om venskab, kærlighed og heste. Sproget er poetisk, ja, kogt ned til den rene fond – og det er ikke ”bare” en hestebog. Det er meget mere.

Hest Horse Pferd Cheval Love

Fakta


Titel
Hest Horse Pferd Cheval Love

Forfatter
Mette Vedsø

Pris
228

Sider
128

Forlag
Jensen & Dalgaard

"Hest Horse Pferd Cheval Love" er en historie om venindeskab i udvikling – måske afvikling? – om venskab, om spirende kærlighed og – selvfølgelig – om heste, disse prægtige dyr med de store personligheder.

Artiklen fortsætter under banneret

Hovedpersonerne Naja, 13 år, og Taxa (Vanessa), et lille års tid ældre, er vidt forskellige. Naja fortæller, tænker, føler … og kan ikke rigtig forstå, hvad der er ved at ske. Og hestene blander sig hele tiden i hendes tanker.

"Naja passer Brandy.

Taxa passer Grisly.

Der er ting, der ikke står til at ændre.

Akkurat som jul og amen i kirken" (citat fra bogen).

Forskelligheden er udtalt, men hesteinteressen er på samme linje. Naja og Taxa taler om alt, både vigtige sager som døden og ganske almindelig sjov og pjattet snak. De to polske staldmænd bidrager ganske morsomt med deres ikke helt korrekte danske udtale og sætningskonstruktioner til løjerne. Godt set af forfatteren!

Langsomt ændrer forholdet mellem Naja og Taxa sig, og Mette Vedsø får elegant ændringerne til at ligge sådan lige under horisonten, mens de sker.

Bogen kredser om den spirende kærlighed, betagelsen og jalousien på en fornem og fin måde. Naja fornemmer, men har naturligvis ikke helt styr på, hvad det er, der foregår inde i hende. Den lille roman handler også om at blive ældre og langsomt se tilværelsen i et klarere og mere overskueligt perspektiv. Det hele er holdt i superkorte og intense kapitler. Det er bare fine sager!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.598 andre er allerede tilmeldt