Anmeldelse Madkundskab
0   10

Ikke for nybegyndere

Teoritung bog om madkundskab er en dannelsesrejse, der indimellem foregår i lidt for høje luftlag. Men den har gode spørgsmål til refleksion.

Madkundskabsdidaktik

Fakta


Titel
Madkundskabsdidaktik

Forfatter
Helle Brønnum Carlsen

Pris
250

Sider
144

Forlag
Hans Reitzels Forlag

"Madkundskabsdidaktik” er skrevet til dem, der praktiserer og underviser i madkundskab, men særligt til de studerende ved læreruddannelsen. Bogen behandler produktion af fødevarer og bæredygtighed på alle niveauer. Hvis du er underviser i madkundskab, vil bogen inspirere i planlægningen af en god og meningsfuld undervisning.

Artiklen fortsætter under banneret

Helle Brønnum Carlsen bruger mange teorier og agumenter inden for “den didaktiske dannelsesparaply”. Den omfatter fagdidaktik, sociologi, psykologi, pædagogik og det videnskabsteoretiske ståsted. Hun tydeliggør forandringerne i udviklingen inden for ernæring og sundhed og har stærke faglige agumenter for at få faget tilbage på skoleskemaet.

Desuden handler bogen om formål for madkundskab og kompetenceområder, planlægning, gennemførelse og evaluering. Personligt synes jeg, at den sidste del af bogen er den mest spændene læsning.

Helle Brønnum Carlsens bog er en rejse i historien om, hvordan vi mennesker har forandret vores syn på smag, dømmekraft og handlekompetence. Hun underbygger sine teorier med flere teoretikeres og filosoffers tænkning og citerer flittigt. Indimellem mister hun her jordforbindelsen, og man spørger sig selv, om de beriger madkundskaben?

Bogen har gode spørgsmål til undervisningen: Hvad er væsentligt for elevernes dannelse? Hvordan videregiver vi viden om mad og erfaringer? Hvorfor skal vi have madkundskab på skemaet som et obligatorisk fag? Bogen understøttes af gennemgange af forskellige fagsyn, menneskesyn og læringssyn for at tydeliggøre fagets vigtighed. Med andre ord: Dette er en bog for teoretisk øvede.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
741 andre er allerede tilmeldt